Prijava

Vaša prijava

“Jedva smo čekali povratak u Veliku Goricu”: Otvorena 7. Formula Student u Mičevcu

[]

Jučer je u Mičevcu održano službeno otvorenje Formula Student Alpe Adria natjecanja koje okuplja više od 1000 mladih zaljubljenika u auto industriju. Jučer su se tamo, a tako će i do kraja ovog tjedna, okupili budući kreatori svjetske auto industrije, ali i tvorci nekih od novih inovacija koje će mijenjati budućnost. Tradicionalnom ceremonijom otvaranja, ispred stotina studenata, otvoreno je sedmo izdanje. Hrvatski događaj prošle je godine i nagrađen kao jedan od najboljih od strane samih sudionika.

“Timovi su u većoj mjeri stigli jučer. Odrađene su prijave i bolidi su u boxevima. Ceremonijom otvaranja započeli smo novi oktanski spektakl. Zahvaljujući našim partnerima te sponzorima, vjerujem da će ovogodišnje, sedmo izdanje, biti ujedno i najbolje!” – istaknuo je izjavio je Tibor Kezelj, predsjednik Udruge FSAA.

Timovi su stigli iz cijelog svijeta, a među prvima je bio tim iz Njemačke koji je u Hrvatskoj i ove godine, a po dolasku su izjavili: “Vozili smo više od šest sati do Zagreba. Hrvatsku smo upoznali prošle godine. Jedva smo čekali povratak na jedno od najbolje organiziranih natjecanja Formule Student!”

Među timovima su i tri hrvatska, sa Sveučilišta u Rijeci, Splitu i Zagrebu. Domaći tim stigao je među prvima. “Na domaćem smo teritoriju, na Mičevcu gdje smo postavili kamp. Stigli smo ravno iz Češke gdje smo osvojili visoko deseto mjesto. Želja nam je na domaćem terenu postići još bolji rezultat i opravdati ulogu domaćina!” – izjavio je Filip Čavić, voditelj zagrebačkog FSB tima te dodao: “Ušli smo u box, postavili radionu, sve alate te mašineriju. Postavljamo bolid, finalno ga provjeravamo, makar je bio pripremljen i očišćen za natjecanje. Pripremamo ga dalje za tehnička ispitivanja. U timu nas je ove godine 54, a primijetit ćete nas po crvenim majicama!”

Ulaz je besplatan za sve gledatelje. Ljubitelji Formula moći će uživati u ovom oktanskom spektaklu jer će na poligonu biti jurilice koje već danas predstavljaju budućnost autoindustrije. Doživjet ćete adrenalinsku akciju uživo dok timovi testiraju svoje vrhunski dizajnirane formule kroz dinamične discipline poput ubrzanja, skidpada, autocrossa i izdržljivosti. Svaka utrka obećava vrhunsku zabavu i napetost koja će vas držati na rubu sjedala.

Grad Velika Gorica, Turistička zajednica grada kao i brojni partneri pripremili su brojna iznenađenja za gledatelje. Natjecanje se održava uz podršku Grada Velike Gorice, Turističke zajednice Grada Velika Gorica i Zagrebačke županije. Za besplatne ulaznice možete se registrirati putem linka: https://www.entrio.hr/event/fs-alpe-adria-2024-19848

Čitav program i više informacija možete pronaći OVDJE.

Objava “Jedva smo čekali povratak u Veliku Goricu”: Otvorena 7. Formula Student u Mičevcu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.