Prijava

Vaša prijava

Ove subote 33. zavjetno hodočašće Velikogoričana na Mariju Bistricu

[]

Ove subote, iznimno u kolovozu, održat će se 33. zavjetno hodočašće Velikogoričana u Mariju Bistricu. Tradicionalno se hodočašće održava svake prve subote u rujnu, no ove godine je datum 30. kolovoza.

Ispred župne crkve Navještenja BDM u krenut će od 5 sati ujutro po 33. put krenuti rijeka hodočasnika, vjernika iz triju velikogoričkih župa, kao i iz župa Velikogoričko-odranskog dekanata i okolice. Svi oni hodočastit će kako bi izrekli zahvalu Majci Božjoj jer je svojim zagovorom očuvala Veliku Goricu od ratnih stradanja. Očekuje se oko 2.000 hodočasnika.

Kao i godina do sada, putuje se 42 kilometra, a kroz cijelo hodočašće će na vjernike paziti pratnja vozilima i vozila hitne pomoći. Osigurane će biti i pauze te okrjepa potrebnima.

Ovo zavjetno hodočašće pokrenuo je prije 33 godine mons. Josip Frkin, tada župnik velikogoričke Župe NBDM. Tada je dao zavjet Mariji da ako sačuva Veliku Goricu od ratnih stradanja da će vjernici hodočastiti Majci Božjoj Bistričkoj. Prvo zavjetno hodočašće održalo se 26. i 27. rujna 1992. godine.

Objava Ove subote 33. zavjetno hodočašće Velikogoričana na Mariju Bistricu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Popis učenika 1. i 5. razreda za školsku godinu 2024./2025.