Prijava

Vaša prijava

Pročelnik Katulić: HŽ nije suglasan s izgradnjom prijelaza preko pruge u Dolencu, traže izgradnju nathodnika

[]

Pred sam početak nove školske godine, Hrvatske željeznice su blokirale ilegalni prijelaz preko željezničke pruge u Dolencu u Velikoj Mlaki. Zato što je legalni prijelaz, nadvožnjak udaljen nekoliko stotina metara, neosvijetljen i bez pješačke staze, izazvao je ovaj čin negodovanje lokalnog stanovništva. Tim više što, kako su nam potvrdili iz MO Velika Mlaka, nitko od lokalaca s ovim nije bio upoznat.

Iz Hrvatskih željeznica su nam odgovorili da su betonske prepreke postavljene u cilju sprječavanja korištenja ilegalnog prijelaza i mogućih nesreća te da je izgradnja infrastrukture za potrebe pješačkih prijelaza preko pruge u ingerenciji Grada Velike Gorice.

Poslali smo upit nadležnom Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i promet. Donosimo odgovor: “HŽ infrastruktura nije suglasna sa pješačkim prijelazom preko pruge te je stoga i postavljena signalizacija kojom se izričito zabranjuje prijelaz preko pruge. Jedino rješenje za HŽ infrastrukturu je izgradnja pješačkog nathodnika iznad pruge. Isto podrazumijeva izradu projektno tehničke dokumentacije prema uvjetima HŽ-a”, odgovorio je na naš upit pročelnik Dubravko Katulić.

Kako su nam kazali mještani Dolenca, odrasli i djeca na putu za druge dijelove Velike Mlake i dalje koriste sporni zablokirani prijelaz. I to na opasniji način, nerijetko prebacujući preko bloka bicikle, a zatim ga preskačući. Očito tek ostaje za nadati se da se neće dogoditi nesreća.

Objava Pročelnik Katulić: HŽ nije suglasan s izgradnjom prijelaza preko pruge u Dolencu, traže izgradnju nathodnika pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.