Prijava

Vaša prijava

FOTO Postavljaju se semafor i rasvjeta na opasnom raskrižju u Velikoj Gorici

[]

Kako smo pisali, u proljeće ove godine odabrani su izvođači radova za postavljanje semafora na opasnom raskrižju u Velikoj Gorici. Riječ je o postavljanju signalizacije na državnoj cesti DC31, dionici 001 odvojak za poslovnu zonu Meridian u Gradu Velika Gorica.

Izvođači radova za tu javnu najavu su zajednica ponuditelja BOLČEVIĆ-GRADNJA d.o.o. iz Sesvetskog Kraljevca i SEMAFOR d.o.o. iz Zagreba. Natječaj nominalne vrijednosti 185.500 eura + PDV odnijeli su ponudom u iznosu 250.461,45 eura + PDV. Iz Hrvatskih cesta su se očitovali da su osigurana dodatna financijska sredstva za izvršenje projekta.

“Predmetno raskrižje potrebno je semaforizirati jer se trenutno sav promet odvija samo regulacijom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. S obzirom na izvjesno povećanje prometa teretnih vozila u smjeru Industrijske ulice i poslovne zone, Hrvatske ceste su naručile izradu projektnog prometno-tehničkog rješenja semaforizacije”, navodi se u dokumentaciji projekta.

U sklopu projekta gradit će se stupovi rasvjete visine 16 m s konzolom od 10 m koji su su za nošenje rasvjete i semaforskih laterni ili samostalni stupovi rasvjete visine 16 m za nošenje rasvjete, a njihovo ugrađivanje predviđeno je na križanjima na otvorenim brzim prometnicama. Konzolno semaforski stup je projektiran za nošenje do 4 putokazne ploče dimenzija 1200 x 600 i semafora.

Objava FOTO Postavljaju se semafor i rasvjeta na opasnom raskrižju u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.