Prijava

Vaša prijava

The Flying Dish: U petak otvorenje festivala s azijskim, meksičkim i drugim zanimljivim jelima

[]

Ovog petka, 27.rujna, u Velikoj Gorici, u Parku plemenite općine Turopoljske stiže The Flying Dish Festival, prvi festival takve vrste u ovom gradu. Riječ je o festivalu koji će kombinirati  domaću i internacionalnu kuhinju.

Iz Turističke zajednice Grada Velike Gorice, direktorica Maja Toth, izražava veliko zadovoljstvo što su organizatori za svoj festival odabrali destinaciju našeg grada. “Vjerujem da će ovo za sve biti posebno iskustvo koje će ostati urezano u sjećanje. Veselimo se jer ovaj festival pozicionira Veliku Goricu kao dinamičnu destinaciju kakva i jest.”, govori Toth.

Organizatori objašnjavaju da će biti postavljeno ukupno šest kućica u parku, s kojih će se nuditi jela svijeta. “Bit će ovdje predstavnici Azije s bao bansima, sushijem, druga kućica će biti mesna, imamo i meksičku hranu.. Sudjeluju Jellyfish in Space, Cugeraj s meksičkim jelima i zanimljivim pićima, Dubrava Food Makers i drugi.. Slatka kućica bit će Jelly Sweets koja predstavlja nizozemsku kuhinju te će nuditi dontule, odnosno fritule od donut tijesta. Uz to će se nuditi i dva koktela u različitim varijantama“, govore organizatori o samo dijelu ponude.

Ističu i da će cijene biti pristupačne, otprilike od oko sedam do 10 eura. A uz hranu, organiziran je i glazbeni program. Svakog dana će do 19 sati svirati DJ, nakon čega slijedi živa glazba. Otvorenje festivala, u petak 27. rujna, će pratiti Laura Sučec, Ivano Ljubičić će biti drugi dan s bendom, a Duo As, Anđela i Stjepan, nastupaju u nedjelju.

Velika Gorica kao jedan od rijetkih gradova ima progresivno razmišljanje i ovo je ovdje tek prva godina, ali vjerujemo da bismo ovdje mogli ostvariti koncept The flying dish. Cilj je kroz cjelokupno iskustvo okupiti puno više ljudi koji će prepoznati Veliku Goricu kao destinaciju“, zaključuju organizatori i pozivaju da im se pridružite od 27. do 29. rujna od 17 sati u Parku Plemenite Općine Turopoljske.

Objava The Flying Dish: U petak otvorenje festivala s azijskim, meksičkim i drugim zanimljivim jelima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.