Prijava

Vaša prijava

Ove subote “Naš festival kulture življenja” uz razmjenu sjemena i predavanja

[]

U Velikoj Gorici će se u subotu, 12. listopada 2024., od 9 do 13 sati održati prvo izdanje Našeg festivala kulture življenja. Događaj će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica (Zagrebačka ul. 37), a organizira ga udruga Naš centar za kulturu življenja uz podršku grada Velike Gorice.

Na festivalu će se održati razmjena sjemena i predavanja posvećena očuvanju tradicijskih sorti i bioraznolikosti. Posjetitelji će moći sudjelovati u razmjeni sjemena, gdje će sjemenari s dugom obiteljskom tradicijom predstaviti autohtone sorte, te nabaviti sjeme uz simboličnu donaciju. “Mali poljoprivrednici, vrtlari i hobisti pozvani su donijeti svoje sjeme za razmjenu, a svi ostali zainteresirani moći će nabaviti sjeme uz simboličnu donaciju sjemenarima za njihov trud uložen u prikupljanje i očuvanje sjemena te razmijeniti informacije i iskustva.”, pišu organizatori.

Program uključuje i mini sajam ekoloških proizvoda, kao i dva predavanja. Ivana Jagić Boljat, magistra muzeologije i upravljanja baštinom, održat će predavanje “Priča o sjemenu je priča o čovječanstvu: Nadahnuća za očuvanje gastro-kulturne baštine Turopolja”, dok će Sendy Osmičević, magistra inženjerka urbanog šumarstva i zaštite okoliša, govoriti na temu “Zašto je tradicijsko sjeme bitno”.

Više informacija dostupno je na www.nascentar.eu.

Objava Ove subote “Naš festival kulture življenja” uz razmjenu sjemena i predavanja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.