Prijava

Vaša prijava

Na aktualcu Tržni centar, digitalizacija, jezero Čiče, božićnice…


Prvih sat vremena sjednice Vijeća i ovoga puta bilo je posvećeno zastupnicima i njihovim pitanjima. Tako smo, među ostalim, saznali novosti iz ruralnog sektora ili pak rada s mladima. Nažalost nema evidencije koliko je mladih iz Gorice otišlo, primjerice u Irsku (što je također bilo jedno od pitanja), no gradonačelnik priznaje- odljeva ima, ali nije dramatično kao u drugim krajevima Hrvatske. Osim toga, Barišić je, odgovarajući na vijećničko pitanje, rekao kako prima plaću u Gradu, ne u Saboru. “Primam plaću tamo gdje sam dobio povjerenje”, kaže Barišić te dodaje kako saborski zastupnici imaju pravo od 1500 kuna mjesečno za materijalne troškove te kako on svoj iznos daje u humanitarne svrhe.

Smrad u podrumu na tržnici- riješit ćemo
Aktualiziralo se i pitanje podruma Tržnog centra, a o čemu smo i mi nedavno pisali, odnosno objavili pismo naše čitateljice. Na to je apelirao SDP-ov Damir Šimunić ističući kako se podrumom širi nesnosan smrad, zbog čega su u pitanje dovedeni i minimalni higijenski uvjeti, jer ipak je riječ o prostoru gdje se nalaze mesnice, ribarnice i trgovine s hranom. Gradonačelnik odgovara kako je prostor u privatnom vlasništvu, ali s obzirom na to da se tamo obavlja komunalna djelatnost zainteresirani su da se provede higijena prostora. “Maksimalno ćemo kroz gradske akte proslijediti pitanja prema odgovornima kako bi se riješio ta smrad koji dolazi zbog nebrige zbog čega postaje sve veći problem”, govori Barišić.

Digitalizacija javne uprave

Na digitalizaciju i uvođenje digitalne javne nabave pozvao je Mostov Marko Šimac. Iako zamjenik gradonačelnik Krešimir Ačkar odgovara kako je u gradu već sve digitalizirano, a transparentnost na zavidnoj razini, što dokazuju i sva izvješća revizije, Šimac nije zadovoljan. Njihovi upiti u ladicama skupljaju prašinu, kaže Šimac. Ačkar je dodao i kako bi u budućnosti željeli implementirati i skenirane dokumente, što je trenutno u izradi, dok je Šimac upozorio i na zaštitu jezera Čiče kao i pitke vode prilikom izrade Prostornog plana Jezera Čiče.

Ide Kučki most, božićnice, pri kraju legalizacija
Ovaj mjesec ide i odluka o odabir izvođača za Kučki most, a ugovor o izgradnji mogao bi biti potpisan u siječnju. Izdana je građevinska dozvola, a ukupna vrijednost je sedam milijuna kuna što je zajedničko financiranje Grada Gorice, Zagrebačke županije i Hrvatskih voda. Bit će to betonski most tonaže 20 tona, dug 62 metra, pješački s kolničkim trakama. Pri kraju je i legalizacija u Gradu Velikoj Gorici, a završava se i legalizira veliki broj objekata u vlasništvu grada. Isplaćuju se i božićnice, do sad je isplaćeno 530 tisuća kuna, a grad će se, kad za to dođe vrijeme, uključiti i u projekt uvođenja liftova u starim zgradama.

Objava Na aktualcu Tržni centar, digitalizacija, jezero Čiče, božićnice… pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.