Prijava

Vaša prijava

Počele Plazma Svjetske igre, poruku poslao i Luka Modrić


Više od osam tisuća djece i mladih pretvorilo je Zagreb u centar amaterskog sporta Hrvatske. Tamo su danas otvorene Plazma Sportske igre mladih. Sportski dio programa započeo je s turnirima u atletici i graničaru, a osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti.

Igre su svečanim paljenjem plamena otvorili izaslanik premijera, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović zatim Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport, Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine, pokrovitelja Svečanog otvorenja i Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih.

Podršku svim natjecateljima uputio je i Luka Modrić, ambasador Igara i putem video poruke poručio: ”Plazma Sportske igre mladih su najljepša sportska priča i ponosan sam što sam dio ove manifestacije”.

Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava. Plazma Sportske igre mladih djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pružaju mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u Savudriji i Splitu.

 

Objava Počele Plazma Svjetske igre, poruku poslao i Luka Modrić pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.