Prijava

Vaša prijava

Gorica ima državnog pravaka iz povijesti, on je Leon Brnad


Leon Brnad, učenik 1. razreda velikogoričke Gimnazije ponio je laskavu titulu najboljeg u kategoriji učenika prvih razreda srednjih škola iz Hrvatske na državnom natjecanju iz povijesti koje je od 15. do 17. travnja održano u Zadru. Gimnazija Vladimira Nazora bila je domaćin ukupno 105 natjecatelja iz cijele Hrvatske. U konkurenciji prvih razreda nastupilo je 13 učenika, a upravo je naš Leon bio najbolji.

Leon mudro kaže kaže kako povijest voli jer je ona odgovor na sva pitanja, a najdraže mu je razdoblje prapovijesti i Starog vijeka, upravo ono razdoblje iz kojeg se natjecao. “Podatke, brojke i činjenice ne pamtim na neki poseban način, oni su svi međusobno povezani samo treba biti redovit u učenju i čitanju povijesti”, odgovara nam Leon.

Inače, Leon je u Zadru bio u društvu profesora i mentora Matka Topolnjaka koji je na njegov rezultat i rad i više nego ponosan. “Leon je već na školskom, pa potom i na županijskom natjecanju pokazao zavidno znanje, dugo se pripremao. Očekivao sam da će dobro napisati test. Već je i sam plasman na državno natjecanje veliki uspjeh, pa se nismo previše zamarali plasmanom. Kao njegov mentor izuzetno sam ponosan i sretan”, govori nam prof. Topolnjak.

Pa kako ne bi bio! I njemu i Leonu upućujemo čestitke i želimo im još puno uspjeha i odličnih plasmana

Bravo!

 

Objava Gorica ima državnog pravaka iz povijesti, on je Leon Brnad pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


EKODAN U KUMIČIĆU Uredi, recikliraj, uči, zabavi se

Pobjede kadeta, pretkadeta i dječaka U13 i U12