Prijava

Vaša prijava

VG FEST Chill zona na dekicama, kreativne i eko radionice, čagica uz Neki to vole vruće…


Pred nama je šesto izdanje festivala urbane kulture i kreativnog nereda VG Fest na kojem vas očekuje bogat trodnevni program. Od 31. svibnja do 2. lipnja na prostoru parka ispred Muzeja Turopolja čeka vas prava mala umjetnička zona u kojoj su organizatori iz Turističke zajednice Grada svaki dan pripremili nešto novo; od zanimljivih izložbi, radionica, slušaonica i pričaonica pa do projekcije filma, kviza i odličnih koncerata.

Krenimo redom…

Za početak stiže nam eko petak, koji nudi niz kreativnih i ekoloških radionica, poput one “Ne VGtiraj nego recikliraj”, tu su i radionica heklanja, izrada priprodne kozmetike ili pak radionica zdrave hrane. Zabavit ćemo se i uz stand up komičare, a u programu „Retro is back“ oživjet ćemo glazbene ´80-te i ´90-te s legendarnim dvojcem “Jeans generacije” iz grupe „Neki to vole vruće“.

Akrobacije subotom

Subota je posvećena akrobacijama na zemlji i u zraku, a sve počinje Acro yogom, nakon koje su radionice plesa na svili, hula hoopa, ringa, likovne i radionice zmajarenja. Večer ćemo završiti uz prezentaciju zračnih akrobacija udruge Traumatic arts te projekcijom filma na otvorenom “A plastic ocean”

Nedjelja je pak rezervirana za dobre vibracije u režiji Megablasta, koji ponovo priprema natjecanje u plesu, hip hopu i b-boyingu, dok Gorički klub mladih poziva na prijave za pub kviz na otvorenom. Večer završava glasno i žestoko uz mladi velikogorički band Alive, kao uvertiru, nakon kojih stižu Bang Bang iza kojeg stoje hitovi poput ‘Imam’, ‘Nešto me pogodilo’, ‘Negdje na cesti’, “Papar i sol”…

Dodajmo kako sva tri dana festivala za posjetitelje je otvorena i chill zona u kojoj možete odmoriti na dekicama ili panjevima, uz ugostiteljsku ponudu i lagani DJ chill set te  predahnuti uz knjigu iz gradske knjižnice. Uz radove velikogoričkih osnovaca na temu otpada u parku će biti postavljena i izložba Lutajuće knjige, mlade goričke umjetnice Antonele Šantek koja od korica knjiga stvara prava mala umjetnička djela.

 

 

Objava VG FEST Chill zona na dekicama, kreativne i eko radionice, čagica uz Neki to vole vruće… pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.