Prijava

Vaša prijava

Rakitovec opet prvi! Vrijedni učenici zajedno skupili 216 kila starog papira


Učenici 59 matičnih i područnih škola s područja Zagrebačke županije sakupili su u prošloj školskoj godini 217.600 kilograma starog papira i tako od sječe spasili 4.352 stabla.

I ove godine najviše staroga papira po učeniku – 527,50 kilograma, prikupila je Područna škola Rakitovec. U PŠ PŠ Pojatno koja je bila domaćin dodjele nagrada prikupljeno je 214,55 kilograma po učeniku, u PŠ Donja Kupčina u Pisarovini 189,06 kilograma, u PŠ Buševec u Vukovini 170,74 kilograma, u PŠ Donja Lomnica 149,64 kilograma, u PŠ Dubranec 143,55 kilograma, a u PŠ Velševec 123,08 kilograma papira po učeniku.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić predstavnicima najboljih škola, sudionicama akcije sakupljanja starog papira koja se provodi u suradnji s tvrtkom DS Smith Unijapapir Croatia, uručio poklon pakete informatičke opreme – pametnu dokument kameru i projektor s nosačem.

“Akcijom sakupljanja papira djeca razvijaju svijest da nije svaki otpad smeće, već korisna sirovina koja se recikliranjem može upotrijebiti više puta. Naši školarci su i ove godine projekt sakupljanja starog papira shvatili ozbiljno, oborivši dva rekorda. U ovoj godini sakupili su najviše papira do sad, a u proteklih 7 godina preko milijun kilograma papira”, rekao je župan Stjepan Kožić.

Objava Rakitovec opet prvi! Vrijedni učenici zajedno skupili 216 kila starog papira pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Poraz u Splitu