Prijava

Vaša prijava

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Kreće isplata poticaja za poduzetnike


Kreće isplata 7,27 milijuna kuna bespovratnih potpora za 219 poduzetnika koje će Zagrebačka županija dodijeliti temeljem provedenog natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u 2019. godini.

Na natječaj, koji je bio otvoren od 3. svibnja do 3. lipnja 2019. godine, ukupno je zaprimljeno 354 zahtjeva, a odobreno 219 potpora i to: 69 za početak poslovanja poduzetnika, 69 za povećanje konkurentnosti za proizvodne te 81 za neproizvodne djelatnosti. Tko su sve dobitnici potpora provjerite ovdje.

Analiza gospodarskih pokazatelja Fine za 2018. godinu pokazuje da se Zagrebačka županija prema ostvarenim prihodima kod poduzetnika u iznosu od 54 milijarde kuna, neto dobiti po poduzetnika i neto dobiti po zaposlenom nalazi na drugom mjestu odmah iza Zagreba.

„Poduzetnici u Zagrebačkoj županiji ostvaruju iznimne rezultate, zahvaljujući čemu je županijski proračun stabilan i dobro se puni što nam pak omogućuje da osiguramo sredstva za gradnju i obnovu škola, cesta, domova zdravlja…“, kaže župan, Stjepan Kožić.

Inače, na području Zagrebačke županije aktivno je 20-tak poduzetničkih zona u kojima iz godine u godinu raste broj poduzetnika, a ove godine, svakako najočekivanija investicija je ona u općini Jakovlje u kojoj će se proizvoditi dijelovi za najpoznatije svjetske zrakoplove.

Objava ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Kreće isplata poticaja za poduzetnike pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.