Prijava

Vaša prijava

AGLOMERACIJA Otvorene sve tri cjeline, prvi radovi kreću u ožujku


Posljednje veliko gradilište najvećeg komunalnog projekta, Aglomeracije Velike Gorice otvoreno je danas u Lukavcu. Riječ je o A1 cjelini koja uz Lukavec obuhvaća i Veliku Mlaku te sjeverni dio grada Velike Gorice. Procijenjena vrijednost ovog komada je 98.750.718 kuna (bez PDV-a), a na natječaju je, podsjetimo, odabrana ponuda ROCO-COMMERCA iz susjedne BIH.

Građanima 763 besplatna priključka

Što se same cjeline A1 tiče, ona obuhvaća rekonstrukciju postojećeg cjevovoda u duljini 14 kilometara, kao i izgradnju novog kanalizacijskog cjevovoda u dužini 11 kilometara, a besplatne priključke na kanalizacijsku mrežu dobit će 763 kućanstva, objasnio je direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac. U sklopu projekta bit će rekonstruirane i preasfaltiranje lokalne prometnice čime će i ovaj dio Gorice dobiti novi izgled. Iz VG Vodoopskrbe pozivaju na razumijevanje i strpljivost jer će se i ovaj dio grada narednih godina pretvoriti u veliko gradilište.

„Ceste nećemo u potpunost zatvarati, omogućit ćemo građanima prolazak do odredišta, u dvorišta i domove. Svakodnevno ćemo dežurati na našim besplatnim telefonskim linijama za sve upite građana, a održat ćemo i tribine po mjestima kako bi ljudima objasnili svaki korak u procesu, kako se priključiti, na što paziti i slično…”, objašnjava Jelisavac.

Barišić: Sve napokon počinje

Mještani ovog djela Grada već sedam godina svjedoče pokušajima izgradnje i napokon su se stekli svi uvjeti. „Izuzetno smo zadovoljni i sretni što ovaj projekt napokon kreće”, istaknuo je predsjednik MO Lukavca, Andrija Rotim. „Znam da mi niste vjerovali kad bih dolazio k vama u Lukavec i obećavao vam da ćemo izgraditi mrežu. Sada mi morate vjerovati jer sve napokon počinje”, dodao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Radovi na sva tri gradilišta kreću u ožujku

Ovo je treće i posljednje gradilište otvoreno u sklopu Aglomeracije, a radovi na sva tri gradilišta paralelno bi trebali krenuti u ožujku, nakon što se izvedu pripremni radovi. Vrijednost kompletnog projekta je, podsjetimo, preko 620 milijuna kuna, od čega je 600 milijuna osigurano iz bespovratnih EU sredstava dok su preostalih 30 posto podijelili država, Hrvatske vode i VG Vodoopskrba. U konačnici, uz nove prometnice projekt donosi i 5000 besplatnih kanalizacijskih priključaka za stanovništvo, novu kvalitetu života i komunalni standard, a porast će i cijene nekretnina.

Objava AGLOMERACIJA Otvorene sve tri cjeline, prvi radovi kreću u ožujku pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.