Prijava

Vaša prijava

Na Četrtom četvrtku naučite kako uzgojiti divovske bundeve


Ako ste prošle jeseni zamijetili (a sumnjamo da niste) divovsku bundevu od 180 kilograma na ulazu u Pučko otvoreno učilište, ovog četvrtka možete naučiti kako takvo nešto uzgojiti u vlastitom vrtu.

Prošlojesenska ljepotica stigla je iz Kurilovca, a uzgojio ju je doc.dr.sc Damir Drvodelić sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu koji se njihovim uzgojem bavi već niz godina, a želja mu je osnovati udrugu uzgajivača divovskih bundeva i ovdje u Velikoj Gorici. “Svi koji želite saznati kako to možete učiniti i u svojim vrtovima i početi se baviti nečime što može postati zanimljiv hobi, pozvani ste na radionicu.”, pozivaju organizatori.

Radionica će se održati u četvrtak 27. veljače u 18 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, u Središnjem odjelu za odrasle. Profesor Drvodelić će na ovomjesečnom Četrtom četrku u knjižnici otkriti sve tajne uzgoja ove specifične vrste bundeva. Svi sudionici će, osim uputa i savjeta o samom načinu uzgoja, na radionici dobiti i sjeme američke divovske bundeve.

“S obzirom na to da ciklus proljetnih radova u vrtu tek započinje, dovoljno je rano da i sami razmislite o sadnji ove neobične biljke – i izazovete oduševljene poglede iz susjednih vrtova. Američka divovska bundeva jedna je od najpoznatijih sorti, karakteristična po tome da od sjetve do ploda treba proći 120 dana, a zanimljivo je i da bundeve spadaju u biljke koje daju najteže plodove na svijetu.”, navode organizatori.

Ulaz i sudjelovanje je besplatno.

Objava Na Četrtom četvrtku naučite kako uzgojiti divovske bundeve pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.