Prijava

Vaša prijava

Rebalans županijskog proračuna: više novca će dobiti poduzetnici, poljoprivrednici i zdravstveni sustav

[]

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić predstavio je prijedlog Rebalansa proračuna za 2020. godinu. O njemu će odlučivati članovi Županijske skupštine na sjednici koja je planirana za 27. svibnja.

Konsolidirani prijedlog Rebalansa proračuna iznosi 1.178.000,000 kn i manji je u odnosu na prvotno doneseni Proračun za dva posto. Uz to, izvorni Rebalans proračuna, kojim Županija realno i upravlja, ovim prijedlogom smanjuje se za pet posto u odnosu na plan i iznosi 463  milijuna kuna.

U prijedlogu se nalazi i novi program financijske pomoći sustavu zdravstva uslijed pandemije koronavirusa vrijedan 4,6 milijuna kuna. Sredstva će se osigurati za opremanje COVID ambulanti, trošak plaća zdravstvenih djelatnika u dežurstvima i ostale troškove. Na veću razinu novaca mogu računati i gradovi i općine, ukupno 27,6 milijuna kuna, kojima će se temeljem natječaja dodjeljivati potpore za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi te projekata financiranih EU fondovima. Uz to će se među najslabije razvijenim općinama provesti projekt vezan uz vrtiće vrijedan 1,8 milijuna kuna koja će se trošiti za podizanje kvalitete predškolskog obrazovanja.

Osim navedenog, vijećnici će 27. svibnja morati odlučiti i o novom ustroju upravnih tijela Zagrebačke županije kojim se predlaže jedan odjel manje te interni preustroj nadležnosti pojedinih odjela.

Objava Rebalans županijskog proračuna: više novca će dobiti poduzetnici, poljoprivrednici i zdravstveni sustav pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.