Prijava

Vaša prijava

FOTO: Zimska služba je spremna i počinje s radom

['VG komunalac', 'zima 2020', 'zimska služba']

Jutros je u Komunalnom centru VG Goričanka održana Smotra velike i male zimske službe VG Komunalca. Zimska služba počinje s radom 15. studenog, a bez obzira na to što snijega možda neće biti kao ni prošle godine, mehanizacija je spremna. Rad zimske službe traje do 15. travnja.

“Na području grada imamo 563 kilometara cesta koje ćemo održavati u nekoliko prioriteta i nadamo se da ove godine neće biti snijega pa da ne moramo raditi, ali službe će biti spremne za aktivnosti koje slijede.” rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić.

50 vozila i stotinjak ljudi

Stoga, bilo snijega ili ne, planira se kao da nas očekuje bijeli pokrivač. Dakako, s manje snijega i intervencija bit će i manji troškovi. Kako navodi Jurica Mihalj, predsjednik uprave VG Komunalca, ne mogu nikada točno planirati, ali se u svakom slučaju moraju pripremiti.

“Izvršili smo pregled vozila i možemo utvrditi da smo spremni za ovogodišnju zimsku službu. Sve ekipe, što uključuje oko 50 vozila i mehanizacija, traktora, kamiona, mehanizacija te stotinjak ljudi koji će se uključiti ako se dogode situacije koje zahtijevaju maksimalno opterećenje. Nadamo se da ih neće biti, kao ni lani, ali pokazujemo da smo spremni za sve što bude postavljeno pred VG Komunalac i naše kooperante.”, govori Mihalj.

VG Komunalac je za početak pripremio 1500 tona soli i 600 tona sipine. Te količine će se nadopunjavati kako će se trošiti. S tim materijalom pokrivat će i održavati 630 kilometara prometnica, nogostupa i oko 2000 parkirališnih mjesta.

Posebna pažnja zbog Aglomeracije

Mihalj je napomenuo i projekt Aglomeracije te pozvao građane na razumijevanje. “U tijeku početka zimske službe bit će velik broj kilometara naših cesta u stanju koje zahtijeva dodatnu opreznost i naših sugrađana i nas, održavatelja. Ovo je prva takva zima i bit će različita od dosadašnjih, a u mjestu gdje su ceste razrovane i gdje se postavljaju cijevi molimo za strpljenje i razumijevanje. Rovovi bi se mogli slijegati, no sve će se dovoditi u red. Kako upozoravamo i molimo da paze na poledicu, tako molimo i da posebno pripaze tamo gdje su radovi u tijeku.” , zaključuje.

Preostaje nam jedino vidjeti hoćemo li i ove zime biti bez snijega ili će nam blagdane uljepšati bijeli pokrivač.

Objava FOTO: Zimska služba je spremna i počinje s radom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.