Prijava

Vaša prijava

I danas velike brojke: Županije objavljuju podatke o stanju epidemije

['zupanije', 'koronavirus']

Premijer Andrej Plenković je na sjednici Vlade rekao da ćemo i danas imati više od 3000 novozaraženih koronavirusom. 

Županije objavljuju svoje podatke o stanju epidemije.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 74 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla  24 sata zabilježene su 74  novozaražene osobe koronavirusom, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima 48 osoba je iz Siska, po šest osoba s područja općina Lekenik i Sunja, četiri iz Kutine, tri iz Petrinje, po dvije osobe iz općine Dvor, Popovače i Novske, te jedna iz općine Hrvatska Dubica.

Stožer upozorava sve stanovnike županije kako im je obaveza dosljedno provoditi mjere i preporuke Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 84 novozaraženih

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđena su 84 nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih 54, su iz Bjelovara, šest novozaraženih je iz općine Hercegovac, po četiri iz Čazme, Grubišnog Polja i Daruvara, po dvije novozaražene osobe iz Garešnice i općina Berek i Štefanje, a po jedna novozaražena osoba iz općina Veliko Trojstvo, Severin, Kapela, Nova Rača, Ivanska i Sirač.

Od novooboljelih osoba njih devet zaposlenici su Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, odnosno Mikrobiološkog laboratorija tako da laboratorij dijagnostiku sada obavljala samo za hitne slučajeve, i to u idućih deset dana nakon čega se očekuje uobičajen rad laboratorija.

Dvije novozaražene osobe iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo imaju prebivalište izvan te županije i ne ulaze u broj novih slučajeva zaraze.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 27  pacijenata, od kojih je njih tri na respiratoru. U samoizolaciji se nalaze 874 osobe.

U Istarskoj županiji 75 novozaraženih

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 399 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 75 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 59 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 5 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Zagreb (2), Čakovec (1), Podravina (1), Italija (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 11 osoba.

Izliječeno je 65 osoba.

Trenutno je 553 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalaze se 764 osoba.

U Koprivničko-križevačkoj 83 nova slučaja koronavirusa

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije u općoj populaciji potvrđeno  83  novih slučajeva bolesti COVID-19. Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 346  slučajeva bolesti COVID-19,  45  osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 31 osoba. U OB Koprivnica preminula je osoba starije životne dobi  s pozitivitetom na koronavirus  koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet. 

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 1219 slučajeva bolesti COVID-19.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 53 novozaraženih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 53 nove pozitivne osobe na COVID-19 (11 osoba iz Vinkovaca, 6 iz Vukovara, po 4 osobe iz Županje i Soljana, po 3 iz Bošnjaka i Vođinaca, po 2 iz Cerne, Gradišta, Markušice, Nuštra, Posavskih Podgajaca i Vrbanje, te po 1 osoba iz Babine Grede, Gunje, Ivankova, Komletinaca, Lovasa, Novih Jankovaca, Pačetina, Strošinaca, Šiškovaca i Tovarnika).  Preminule su 3 osobe.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 3010, od kojih je 2416 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 43 osobe.

Trenutno je u županiji 56 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 317 osoba, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 20574.

U samoizolaciji na području županije je 1067 osoba.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 65 radnika iz sustava zdravstva (17 liječnika, 25 medicinskih sestara/tehničara, 12 drugih zdravstvenih radnika i 11 nezdravstvenih radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 43 radnika (8 liječnika, 21 medicinska sestra/tehničar, 7 drugih zdravstvenih radnika i 7 nezdravstvena radnika).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 23 nastavnika i 49 učenika.

U samoizolaciji se nalazi 71 nastavnik i 486 učenika.

{"RELATED":3925042}

Primorsko-goranska županija srušila rekord -  212 novooboljelih

U Primorsko-goranskoj županiji ima 212 novooboljelih i 139 je osoba ozdravilo. Ukupno je 1415 aktivnih slučajeva COViD -19 bolesti na području županije. Testirano je ukupno 748 osoba.

Udio starijih osoba u ukupnom broju zaraženih među starijom populacijom ne pokazuje značajniji trend rasta i danas i iznosi 16%, informiraju epidemiolozi.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a trenutno je u bolnici 81 osoba koje se liječe od COVID-19 bolesti od kojih je 8 na respiratoru, a i danas su preminule 4 osobe, od kojih su dvije iz Ličko-senjske županije.

U Osječko-baranjskoj županiji 173 novooboljelih

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 483 uzoraka. Od toga se 402 uzorka odnosi na građane s područja Osječko-baranjske županije među kojima je 173 bilo pozitivno na koronavirus. 

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 40 naselja Osječko-baranjske županije. Najviše ih je na području gradova Osijek (88) i Đakovo (20). Slijede gradovi Valpovo (10) i Belišće (9), općina Čepin (8), gradovi Donji Miholjac (5) i Našice (5), općine Antunovac (4) i Viškovci (3), a po dvije osobe su s područja grada Beli Manastir te općina Darda, Feričanci, Petrijevci i Punitovci. Po jedna novopozitivna osoba je s područja općina Bilje, Čeminac, Draž, Drenje, Erdut, Ernestinovo, Magadenovac, Popovac, Satnica Đakovačka, Semeljci i Vladislavci.

Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 182 osobe oboljele od COVID-19, i to 145 osoba u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 27 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe oboljele od COVID-19. U Respiracijskom centru KBC-u Osijek preminuo je muškarac iz Dalja, rođen 1939. godine, a u Općoj županijskoj bolnici Našice preminula je žena iz Koške, rođena 1934. godine. Uz COVID-19 preminuli su imali i druga oboljenja.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno su u samoizolaciji 5.242 osobe koje su kontakti pozitivnih osoba. 

Policija je provela 26 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi, međutim postupajući po jednoj dojavi građana u Belom Manastiru prijavljenu osobu nisu zatekli kod kuće te su podnijeli prijavu zbog kršenja mjere samoizolacije.

Službenici Ravnateljstva civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata u zadnja 24 sata obavili su 50 nadzora u vezi provođenja epidemioloških mjera, najviše u ugostiteljskim objektima (13), prodavaonicama i trgovinama (13) i pekarnicama (6). U četiri slučaja utvrdili su nepravilnosti koje su nakon upozorenja i otklonjene.

U Brodsko-posavskoj županiji 137 novooboljelih

U Brodsko-posavskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je porast od 137 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Pod nadzorom liječnika u slavonskobrodskoj i novogradiškoj bolnici trenutno su  63 osobe, devet bolničkih pacijenata je na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije nalazi se 1.761 osoba, 74 više nego u četvrtak.

I Požeško-slavonska županija bilježi porast od 37 novooboljelih od koronavirusa.

U toj županiji trenutno je 249 osoba pozitivno na koronavirus, 20 osoba je u bolnici. Pod mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji ukupno je 628 osoba.

{"RELATED":3925142}

U Zagrebačkoj županiji 237 novozaraženih

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata od koronavirusa je oboljelo 237 osoba, a ozdravilo je 179 osoba, priopćeno je u petak iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

U gradovima najviše bilježi Samobor (33),  Velika Gorica (28), Zaprešić (22) Sveta Nedelja (16) i Jastrebarsko (15).

Trenutno je u Zagrebačkoj županiji aktivno 2570 slučaja.

Samoizolacija je propisana učenicima 12 razreda osnovnih škola i tri razreda srednjih škola.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 50 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 33 osobe su izliječene, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražena je 21 osoba iz Dubrovnika, 15 iz Metkovića, četiri iz Blata, tri iz Vele Luke, dvije iz Konavala, dvije iz Župe dubrovačke te po jedna iz Ploča, Slivnog i Trpnja. Ukupno su zaražene 24 osobe muškog spola, 26 osoba ženskog spola, a za njih 25 je utvrđena epidemiološka veza.

Od 33 izliječene osobe 11 je iz Dubrovnika, sedam iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Ploča, dvije iz Konavala i s Mljeta, jedna iz Dubrovačkog primorja i Opuzena te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 51 osoba. Deset bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je šest bolesnika na respiratoru - neinvazivna ventilacija, dok su četiri na invanzivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 1114 osoba.

Od jučer obrađeno je 187 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 21.912 uzoraka.

U Zagrebu 479 novozaraženih koronom

U posljednja 24 sata u Zagrebu je 479 novozaraženih koronavirusom.

Zvonimir Šostar, šef NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar", rekao je da je obavljeno  1193 testiranja. "Više od 35 posto svih testiranih je zaraženo", kazao je. 

U 11 domova za starije i nemoćne i drugim socijalnim institucijama pozitivno je bilo 26 korisnika, šest zdravstvenih i četiri nezdravstvena djelatnika. "Preminulo je četvero korisnika", rekao je Šostar.

U Zagrebu su trenutno 3472 aktivna slučaja. 

U Ličko-senjskoj 30 novooboljelih

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 30 je novooboljelih osoba od COVID-19 te su dvije osobe preminule.

12 oboljelih osoba je s područja Gospića, 6 s područja Senja, 3 s područja Otočca, 3 s područja Novalje, po dvije s područja Brinja i Plitvičkih Jezera, 1 s područja Perušića te 1 osoba korisnik Doma za starije i nemoćne osobe LSŽ. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U KBC Rijeka preminule su dvije osobe. Preminule osobe su s područja Gospića (77 godina) i Otočca (51 godina).

Ukupno je oboljelo 777 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 166 aktivnih slučaja, 581 osoba je izliječeno te 30 osoba preminulo. 

Trenutno aktivni slučajevi po gradovima/općinama: 
1. Gospić – 80 
2. Senj – 22
3. Otočac – 18
4. Novalja – 6
5. Brinje – 8
6. Plitvička jezera – 4
7. Karlobag – 2 
8. Perušić – 3
9. Udbina - 1
10. Dom za starije i nemoćne osobe LSŽ - 22

U posljednja 24h provedeno je testiranje nad 55 osoba. 

Pod aktivnim nadzorom/samoizolacijom je ukupno 519 osoba. 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 436 novooboljelih osoba

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1142 obrađena testa danas je 436 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju.

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 211 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2500 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 122 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 11 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminulo je 6 osoba; 3 muške osobe starosti 88, 64, 48 godina i 3 ženske osobe starosti 81, 73 i 79 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.