Prijava

Vaša prijava

Pročitajte pjesmu učenika iz Pokupskog koji je osvojio nacionalnu nagradu

['emanuel braim', 'moj zavičaj', 'natječaj', 'oš pokupsko', 'pjesma']

Prošle godine OŠ „Stjepan Radić“, Imotski pokrenula je literarno-likovni natječaj „Velimir Đerek Sokol“ – Srce za Hrvatsku. Radi se o prvom nacionalnom natječaju domoljubne tematike za učenike osnovnih škola.

Na natjecanje se prijavilo oko 80 škola sa 134 likovna uratka, 78 literarnih uradaka i 24 uratka učenika s teškoćama. Među njima bio je i Emanuel Braim, učenik 3. razreda OŠ Pokupsko koji je osvojio 2. nagradu za literalni izričaj!

Napisao je pjesmu “Moj zavičaj” svojim zavičajnim govorom. Stručna povjerenstva odabrala su najbolje radove, a zbog epidemiološke situacije ove godine pripremili su virtualnu izložbu svih pristiglih radova te kulturni program objavljen na mrežnim stranicama OŠ „Stjepan Radić“, Imotski.

Ovaj natječaj pokrenut je uz potporu Memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, potporu Ministarstva hrvatskih branitelja te uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Nagrađenu pjesmu Emanuela Braima “Moj zavičaj” pročitajte u nastavku:

MOJ ZAVIČAJ

Imam šume u kojima mogu vrganje brati,

i lepu svoju reku Kupu

u kojoj se morem po letu kupati.

Puno ledina je oko mene,

i lepa čista priroda i zrak.

Po zimi kad zapadne sneg,

sanjkamo se niz breg,

sve dok ne padne mrak.

To vam je moj kraj,

moj zavičaj!

Objava Pročitajte pjesmu učenika iz Pokupskog koji je osvojio nacionalnu nagradu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.