Prijava

Vaša prijava

Gorički košarkaši pobijedili sinjske Alkare dvoznamenkastom razlikom

['bikovi košarka', 'KK Velika Gorica']

Jučer se u velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani odigrala nadoknada utakmice šestog kola HT Premijer lige između košarkaša Gorice i sinjskog Alkara

Sinjani su atraktivno otvorili dodavanjem Ivana Vučića. No, gorički bikovi su strpljivo igrali svoju igru i polako lomili gostujuće Sinjane.

Mazalin odvažno predvodio Bikove

Foto: KK Gorica

Već u sedmoj minuti Mazalin doveo domaćine u prvo vodstvo (17:15), a u 18. minuti prvi puta dohvaćaju dvoznamenkastu prednost (41:31).U 29. minuti Ljubičić pogađa za 72:51 i utakmica je definitivno odlučena. U zadnjoj dionici Goričani su rutinski održali prednost pobijedivši goste. Gorica je jučer pokazala koliko imamo kvalitetnu košarkašku momčad i prepoznatljivu timsku igrom o kojoj svjedoče i 34 jučerašnje asistencije.

Što se statistike utakmice tiče, naš Lovro Mazalin predvodio je s 26 poena, devet skokova i pet asistencija. Krešimir Ljubičić se zaustavio na 16, a Ivan Majcunić na 12 ubačaja, a popis dvoznamenkastih strijelaca zatvara Mate Kalajžić s 11 koševa kojima je pridodao 8 asistencija.

A što slijedi…

Gorica je sada na omjeru 9-3 i samo Zadar ima jedan poraz manje. Prilika za nove bodove pruža se već u srijedu 30.12. kada bikovi dočekuju Šibenku s početkom u 19 sati.

Objava Gorički košarkaši pobijedili sinjske Alkare dvoznamenkastom razlikom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.