Prijava

Vaša prijava

Nakon iznadprosječno toplih dana, za vikend temperature u minusu uz hladan vjetar

['DHMZ', 'VIKEND PROGNOZA']

Nakon iznadprosječno toplih, u prvom dijelu ovog tjedna i kišovitih dana, uslijedili su minusi, i to blizu -10 stupnjeva! Promjena vremena, praćena oborinama, već je krenula u večernjim satima sa srijede na četvrtak.

Foto: DHMZ

Takvo će se vrijeme nastaviti kroz današnji dan i nedjelju, pretežno vedro, ali hladno. Osjet hladnoće u za vikend, a i početkom novoga tjedna pojačavat će i vjetar. Sredinom dana moguća naoblaka uz slab vjetar umjereni sjeverozapadni i djelomice sjeverac.

Temperature u minusu neće biti samo noćne već i kroz dan. Najniža temperatura u danima vikenda kretat će se između -9 i -7°C, dok će se najviša dnevna temperatura kretati između -3 i 1 °C, kako prognozira DHMZ.

“Idućih nekoliko dana treba zaštititi biljke, pustiti vodu iz cijevi tamo gdje je to potrebno i gdje može doći do smrzavanja te se dobro pobrinuti za životinje. Mi se trebamo toplije odijenuti i pojačati grijanje, a na otvorenom se čuvati ozeblina”, poručuje Darijo Brzoja u Dnevniku Nove TV.

Objava Nakon iznadprosječno toplih dana, za vikend temperature u minusu uz hladan vjetar pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.