Prijava

Vaša prijava

Raj za stopala: Tri aromatične kupke za naše ‘nosače’ kroz život

['kućni spa', 'kupka za stopala']

Stopalima često ne posjećujemo dovoljno pažnje, iako su oni naši „nosači“ kroz život. Zimi su naša stopala izložena vlagi, zbog zatvorene obuće, koja je nerijetko i poprilično neudobna.

Kupka za stopala, koju možete napraviti u kućnoj radinosti jednom tjedno opustit će vaša stopala i pomoći vam da se riješite neugodnih mirisa i grube kože, a djelovat će opuštajuće naročito nakon napornog dana. U vodu možete dodati eterična ulja čajevca, lavande i eukaliptusa jer imaju antiseptička svojstva, a pritom i odlično mirišu.

Foto: Unsplash

Kupka za opuštanje umornih stopala od lavande

U toplu vodu dodajte šaku morske soli i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i šalicu sušene lavande ili cvjetova kamilice . Uronite stopala u kupku 20 minuta. Posušite stoplala ručnikom i namažite ih prirodnim maslacem za stopala ili njegujućom kremom za stopala.

Kupka za neutralizaciju neugodnih mirisa stopala

U topku vodu dodajte šaku morske soli, šalicu sušene kadulje i nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa. Uronite stopala u kupku 20 minuta. Posušite stoplala ručnikom i namažite ih prirodnim maslacem za stopala ili njegujućom kremom za stopala.

Aromatična kupka za stopala

U toplu vodu dodajte šaku morske soli, nekoliko kapi ulja divlje ruže ili ylang-ylanga i sušene ili svježe latice ruža i drugog cvijeća po želji. Posušite stopala ručnikom i namažite ih mirisnom, njegujućom kremom za stopala.

Namakanje nogu u kupki s vrućom vodom čini više od pukog opuštanja – natapanje stopala također ima moć ublažiti simptome od prehlade i gripe, bolova u trbuhu i još mnogo toga.

Mnoga su istraživanja pokazala i kako namakanje nogu vrućom vodom 15 do 20 minuta dnevno može učiniti čuda za vaše raspoloženje, razinu energije, navike spavanja i bilo koje bolove.

Objava Raj za stopala: Tri aromatične kupke za naše ‘nosače’ kroz život pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.