Prijava

Vaša prijava

FOTO Stjepan Kožić u utrci za još jedan mandat, za zamjenika Ervin Kolarec

['izbori 2021.', 'Stjepan Kožić', 'Zagrebačka županija', 'župan zagrebačke županije']

Aktualni župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je u Velikoj Gorici najavio svoju kandidaturu za još jedan mandat. Za zamjenike župana predloženi su Ervin Kolarec i Damir Tomljenović koji je obnašao dužnost zamjenika župana 2017. Ovo je Stjepanu Kožiću do sada šesta kandidatura.

Hrabrost ili ludost pitaju se neki, ja kažem vizija. Dolazim pred vas realizacijom projekata i vizijom razvoja. Mandat koji završava obilježen je nizom političkih izazova, potresima i koronavirusom koji su ušli u sve sfere našeg života.“, počinje obraćanje Kožić uz prisjećanje na sve obnove koje je Županija do sada ispunila nakon potresa.

Županija je najviše podupirala sektor gospodarstva

Nekoliko sekundi potresa promijenili su nam način života. Obnova je već krenula, sanirali smo škole i zdravstvene objekte, angažirali smo dodatne timove statičara za pregled objekata i oformili smo odsjek koji će direktno pomagati vlasnicima objekata. Osigurali smo značajni iznos sredstava za obnovu.”, dodaje. Dotaknuo se i trenutno borbe protiv koronavirusa kazavši da ona uvelike ovisi o svakom pojedincu i količine cjepiva.

Ističe da su sektor gospodarstva uvijek najviše podupirali kao županija. “U Zagrebačkoj županiji je u 2020. bilo 1200 zaposlenih više nego prethodne godine. Posebno sam ponosan da smo u gospodarski izazovnim vremenima bili sposobni nastaviti s planiranim investicijama. Bez investicija nema razvoja. Danas smo jedno veliko gradilište s ciljem da se u županiji bolje živi.”, govori i dodaje kako se nastavlja s energetskom obnovom, grade se škole , športske dvorane, završava se vodoopskrobni sustav..

Građani će odlučiti gdje će biti središte županije

Prije završetka obraćanja dotaknuo se i političkih protivnika te naveo kako od prvog dana radi u interesu svih stanovnika županije. Osvrnuo se i na ideju da se sjedište Zagrebačke županije prebaci u Veliku Goricu. “Županija već odavno nije samo u Zagrebu već u svakom našem gradu ima ispostave odjela i većina naših djelatnika radi upravo po našim gradovima i Općinama. Naši žitelji bilo koji zahtjev upućen županiji mogu predati u svom gradu. Na sadašnjoj adresi smo najbliže svim stanovnicima i to je bio pravedan izbor prema svima.“, objašnjava te kaže da o svemu treba raspravljati, no da o svemu trebaju odlučivati stanovnici.

“Poznajem svaki djelić županije, a građani dobro poznaju mene. Županija poželjna za život, rad i obrazovanje vizija je koju sam uspješno gradio s vama sve ove godine i veselim se novoj prilici da je nastavimo graditi na dobrobit svih žitelja županije.”, zaključuje.

Uz Kožića se na skupu obratio se i Željko Turk, nositelj liste HDZ-a za Skupštinu Zagrebačke županije koji mu također pruža podršku. “Podršku smo dali zbog toga što se u puno temeljnih projekata dotičemo, a to su razvoj u ulaganje i gospodarstvo, nove poduzetničke zone koje su temelj napretka svakog kraja. Smatramo da je razvoj infrastrukture nešto što nas čini razvijenim dijelom Europe, a projekti tome dovoljno govore u prilog. Treći segment je ulaganje u obrazovanje, osnovnoškolstvo i mlade. Najviše ulažemo upravo u mlade i imamo zajednički pristup, a briga o mladima naša je temeljna odrednica.”, objašnjava Turk.

Objava FOTO Stjepan Kožić u utrci za još jedan mandat, za zamjenika Ervin Kolarec pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.