Prijava

Vaša prijava

Koalirali SDP, GLAS i HSS: Zajedničku podršku daju Ivi Jelušiću za gradonačelnika

['GLAS', 'HSS', 'ivo jelušić', 'lokalni izbori', 'lokalni izbori 2020', 'lokalni izbori velika gorica', 'SDP']

Danas je na Trgu Stjepana Radića u Velikoj Gorici službeno objavljen koalicijski sporazum velikogoričkog SDP-a, GLAS-a i HSS-a. Stranke su također pružile podršku zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Ivi Jelušiću. Na konferenciji za medije govorili su Ozren Robić, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica, Igor Horvačić, predsjednik HSS-a Velika Gorice, Krešo Beljak, predsjednik HSS-a te Ivo Jelušić, kandidat za gradonačelnika Velike Gorice.

Ivo Jelušić u svom je obraćanju istaknuo želju da se ova objava dogodi na Trgu Stjepana Radića, ne samo zato što je to jedan od najljepših velikogoričkih trgova, već i zbog same simbolike. „Stjepan Radić nije bio samo osnivač i lider HSS-a, već i jedan od vodećih političkih figura u hrvatskoj političkoj povijesti. Posebno treba istaknuti da je puno učinio za hrvatsko selo na njegovom ekonomskom, kulturnom, prosvjetnom i svakom drugom razvoju. A najvažnije – hrvatskog čovjeka sa sela je napravio ozbiljnim političkim faktorom.“, govori Jelušić pa dodaje da je i on sam odrastao na selu i tamo živio do svoje 19 godine. Ističe i kako želi da sve osobe koje žive u goričkim selima moraju biti jednako vrijedni i ravnopravni u ostvarivanju prava na standard života kao i oni u gradu.

U fokusu poljoprivreda i razvoj sela

Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak izrazio je zadovoljstvo zbog toga što se oformila ova koalicija. „Dugo godina se bavim politikom i gledam potencijale koje Velika Gorica ima, a koje ne iskorištava. Neću ulaziti u to zašto do sada nije iskorišteno. No, poznavajući svoje HSS-ovce u Velikog Gorici, poznavajući dugi niz godina gospodina Jelušića, njegove kvalitete i njegovo političko iskustvo na vodećim funkcijama, siguran sam da je on sa svojim timom i sa svojim koalicijskim partnerima najbolje moguće rješenje za Veliku Goricu“, rekao je Beljak pa nadodao da „ne da samo može, već da Jelušić i hoće doprinijeti boljitku Velike Gorice“.

Predsjednik HSS-a Velika Gorica, Igor Horvačić, istaknuo je da je došlo vrijeme da građani Velike Gorice nakon kažu da žele promjene, bolju i ljepšu Veliku Goricu. „Došlo je vrijeme da izaberemo grad koji će voditi sposobni i radišni ljudi, te onaj grad komunalne infrastrukture 21. stoljeća. Mi u HSS-u zalagat ćemo se naročito za razvoj poljoprivrede, mjesne samouprave, razvoj sela, očuvanje i zaštitu okoliša. Poljoprivreda kao gospodarska aktivnost u Velikoj Gorici mora biti jedan od motora razvoja grada, te osigurati samodostatnost u svim poljoprivrednim proizvodima za koje imamo klimatske i proizvodne uvjete“, rekao je Horvačić.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica Ozren Robić kazao je da je potpisivanjem zajedničkog sporazuma o nastupu na lokalnim izborima uspostavljen blok ljevice i građanskog centra u Velikoj Gorici, koja će biti kvalitetna alternativa aktualnoj vlasti. “Dijelimo istu viziju za naš grad, a zajedno uspostavom ovoga bloka, siguran sam da će građani dati podršku ovoj političkoj opciji.“, govori Robić i ističe da će zajedno Veliku Goricu učiniti otvorenim gradom u kojem je lijepo živjeti.

Objava Koalirali SDP, GLAS i HSS: Zajedničku podršku daju Ivi Jelušiću za gradonačelnika pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.