Prijava

Vaša prijava

Sve veći broj zaraženih u gradu, na snazi i nove obustave

['koronavirus', 'mjere']

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice oboljele su 53 osobe, a na području županije ih je 196.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Nema treninga u zatvorenom niti radionica

Zbog povećanog broja zaraženih na razini Hrvatske, konkretno su u protekla 24 sata zabilježena 2.623 nova slučaja pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 11.306, na snazi su i nove zabrane i mjere. Tako se ponovno obustavljaju treninzi na zatvorenom, škole stranih jezika obavezne su svoju djelatnost obavljati uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, obustavlja se održavanje radionica, osim dječjih igraonica i radionica na otvorenom prostoru koje se mogu održavati uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. Više o trenutnim mjerama i zabranama možete pronaći OVDJE.

Što se tiče javnog prijevoza, zbog kojeg se mnogi građani žale jer je rijetko moguće održati distancu zbog gužve, navodi se da su pružatelji usluga u javnom prijevozu putnika obvezni prijevoz obavljati na način da u prijevoznim sredstvima bude popunjeno najviše 40% raspoloživih mjesta, a na prijevoznim sredstvima su obvezni jasno istaknuti najveći dopušteni broj putnika koji smije biti u prijevoznom sredstvu. Kontrolu provedbe ove odluke provodit će inspektori Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, inspektori Ravnateljstva civilne zaštite, inspektori Državnog inspektorata i policijski službenici.

S obzirom na epidemiološku situaciju i mogući prijenos bolesti COVID-19, sve osobe na području Republike Hrvatske obvezne su pridržavati se stroge mjere fizičkog distanciranja, svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te nužnih epidemioloških mjera propisanih ovom odlukom.

Stroga mjera fizičkog distanciranja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru.

Objava Sve veći broj zaraženih u gradu, na snazi i nove obustave pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.