Prijava

Vaša prijava

JABUKA ZA ŠKOLU Održana volonterska eko-akcija u OŠ Vukovina

['edutopija 21', 'eko akcija', 'OŠ Vukovina', 'sadnja jabuka']

„Jabuka za školu“, bio je naziv male volonterske eko akcije, koja je bila održana 15. ožujka na prostoru Osnovne škole u Vukovini.

Učenici 7.d razreda pod vodstvom vjeroučitelja, prof. Antuna Greganića marljivo su posadili 11 sadnica zimskih jabuka u prostoru školskog eko voćnjaka i tako mu povećali broj sadnica. Jabuke je nabavila OŠ Vukovina u obližnjem velikogoričkom rasadniku i tako dala vlastiti doprinos eko akciji.

– Ovom prilikom stjecajem okolnosti i usred raznih organizacijskih nevolja 7.d razred sudjelovao u posljednjoj eko akciji Ed –Utopija 21. Sadnice jabuka, koja su učenici marljivo i s ljubavlju sadili za par godina će uzvratiti zdravim i sočnim plodovima, koji će se sigurno naći ili u prirodnom obliku na jelovniku naše škole, ili prerađene na ukusne načine – poručili su iz OŠ Vukovina.

Podsjećamo kako je prije dvije godine OŠ Vukovina ušla u program Ed-Utopija 21, koji je imao za cilj povećati ekološku svijest učenika, svijest o vlastitom doprinosu održivog razvoja društvau kojem živimo i senzibilizirati ih za djelovanje kako bi život u okolini u kojoj žive bio zdraviji i kvalitetniji. Osim predavanja i radionica, koje su u školi održali članovi udruge ZMAG iz Vukomerića, prošle je jeseni osvanula i mala spiralna gredica sa začinskim biljem, koju su marljivo posadili petaši OŠ Vukovina. Tako je akcija sadnje jabuka bila završetak jedne kvalitetne i dobre suradnje.

– Iako je postojalo više ideja o akcijama uređenja školskog okoliša i velik interes učenika svih razreda naše škole u sudjelovanju u eko akcijama, zbog strogih zdravstvenih mjera zaštite od COVID-19, bili smo prisiljeni djelovanje svesti isključivo na manje akcije u kojima može sudjelovati samo jedan razred. No, time priča o eko voćnjaku i njegovim plodovima nije gotova, nego obećava puno zanimljivih nastavaka i epizoda – zaključili su.

Objava JABUKA ZA ŠKOLU Održana volonterska eko-akcija u OŠ Vukovina pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.