Prijava

Vaša prijava

Rolanje: Zabava iz djetinjstva korisna za mentalno zdravlje i vitku liniju

[]

Rolanje je aerobni trening koji povećava koordinaciju i ravnotežu. Ova zabava koju smo obožavali u djetinjstvu, ne samo da izgleda super, već je i jako zdrava!

Foto: Pixabay

Većinu prošle godine smo proveli kod kuće, slabo smo se kretali, dobili koji kilogram, a toplijim proljetnim danima pred nama, pravo je vrijeme da aktiviramo cijelo tijelo. Rolanje može biti fantastična zabava, ali što je najvažnije ojačat će tijelo i čak nam pomoći da skinemo i tih nekoliko kilograma viška.

Iako se radi o treningu cijelog tijela, rolanje se uglavnom oslanja na donji dio tijela kako bi se tijelo održavalo u pokretu i bilo stabilno. Jeste li znali da se prilikom rolanja puno više koriste mišići trupa nego kada se rade standardi treninzi, zbog toga što su oni važni u održavanju ravnoteže. Dosuše, najbolje djeluje za područje na koju su žene posebno osjetljive, a to je stražnjica!

Utječe i na odlično raspoloženje!

Foto: Pexels

Ova zabavna aktivnost može nam pomoći kod mršavljenja. Srce radi jače, tijelo se znoji, a ako redovito rolaš, zdravo se hraniš, uskoro možeš primijetiti kako kilogrami samo idu dolje.

Rekreativnim rolanjem tako u samo 30 minuta sagorjet ćeš čak 250 kalorija, što doseže, ako tu istu aktivnost uključimo u svakodnevicu čak 1250 kalorija! Uz reduciranu prehranu može doći do gubitka dva kilograma tjedno.

Osim svih ovih blagodati za fizičko zdravlje, rolanje je dobro i za mentalno zdravlje. Rolanje čisti um, umanjuje blage oblike depresije i jednostavno nas čini sretnijima. Smanjit će loše hormone i dok to čini, povećava endorfin, koji su poznat pod nazivom “hormon sreće”. A nakon odvoženog kruga na rolama i koncentracija će biti bolja, stoga ako želiš biti boljeg raspoloženja, izgubiti kilograme i osnažiti srce i tijelo uzmi role i kreni u novu avanturu!

Objava Rolanje: Zabava iz djetinjstva korisna za mentalno zdravlje i vitku liniju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.