Prijava

Vaša prijava

Otvorene prijave za Europski tjedan održivog razvoja 2021.!

[]

Još jedna godina, još jedna prilika za promicanje održivog razvoja u vašoj zajednici, regiji, zemlji i Europi! Pozivamo vas da se aktivno uključite u sedmi po redu Tjedan održivog razvoja, koji će se odvijati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada pod motom „Misli globalno, djeluj lokalno“. Baš kao i prošle godine, vrhunac Tjedna održat će se od 20. do 26. rujna.

Događaji koje prijavljujete mogu biti veliki ili mali, uživo (u skladu s lokalnim epidemiološkim smjernicama) ili digitalni; domaćini mogu biti javne institucije ili ćete ih organizirati vi i vaši prijatelji. Možete pokazati javnosti kako doprinosite održivosti, isplanirati predavanje ili prezentaciju na temu koja vas zanima ili  organizirati akciju čišćenja okoliša.

Iako veliki događaji privlače mnogo ljudi i podižu svijest o važnim pitanjima, mali događaji pokazuju kako je svaka mala akcija važna te da svatko može napraviti razliku.

Dakle, okupite svoje prijatelje ili kolege, razmislite o tome kako možete postići najveći utjecaj i prijavite svoj događaj već danas te se pridružite europskom pokretu za postizanje Ciljeva održivog razvoja.

Što je Europski tjedan održivog razvoja (ETOR)?

ETOR je europska inicijativa za poticanje i stvaranje vidljivih aktivnosti, projekata i događaja koji promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja (GCOR). Ove godine, ETOR će se održati od 20. do 26. rujna. Kako bi se omogućila fleksibilnost organizatorima događanja u različitim europskim zemljama, na web stranici ETOR-a mogu se prijaviti i događaji koji će se održati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada 2021.

Zašto prijaviti svoj događaj?

  • Postat ćete dio europske inicijative
  • Povećat ćete prepoznatljivost svog događanja na nacionalnoj i europskoj razini
  • Saznat ćete više o 17 ciljeva održivog razvoja UN-a i kako se vaše događanje može povezati s njima
  • Dobit ćete pristup logotipima i letcima ETOR-a, kako biste promovirali svoj događaj.

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu različiti organizatori – javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, inicijative, udruge i poduzeća, kao i pojedini građani koji žele pokrenuti akciju u svom okruženju, ako predložena inicijativa / događaj / projekt promiče održivi razvoj. Sudjelujte i prijavite svoje aktivnosti vezane za održivi razvoj i postanite dio ove europske inicijative!

SUDJELUJTE U INICIJATIVI!

  1. Započnite sada!
    Razmislite koju biste inicijativu ili događaj mogli organizirati za promicanje održivog razvoja!
  1. Prijavite se!
  • Isplanirajte svoju inicijativu / događaj / projekt
  • Prijavite svoju ideju na https://esdw.eu/register/ kako biste se promovirali i svoj doprinos učinili vidljivim!
  • Podijelite svoj događaj na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter itd.) koristeći hashtagove #ESDW2021 i #BudimoOdrživi. Promovirajte svoj događaj pomoću letaka i plakata dostupnih za preuzimanje!
  1. Djelujte
  • Inicijative će se odvijati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada!
  • Fotografirajte i podijelite svoja iskustva!
  • Potražite inicijative u vašoj blizini kako biste sudjelovali i istražili što se događa u cijeloj Europi!

Održavanje Europskog tjedna održivog razvoja u rujnu ima veliku prednost – podudara se s Generalnom skupštinom UN-a, godišnjim okupljanjem šefova vlada u New Yorku. Osim toga, 25. rujna se obilježava godišnjica Globalnih ciljeva i Agende 2030., što zajedno predstavlja savršeno vrijeme za skretanje pozornosti na ciljeve održivog razvoja svugdje u Europi. Stoga su države organizatorice odlučile organizirati Tjedan u rujnu. U skladu sa svojim motom „Misli globalno, djeluj lokalno“, Tjedan održivog razvoja usredotočuje se na lokalne projekte održivosti te mnogim ljudima diljem Europe donosi svijest o pitanjima održivosti.

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je koordinator u Hrvatskoj.

Kontakt
Ksenija Vorberger ksenija@odraz.hr
Website: www.esdw.eu
Facebook: https://ww.facebook.com/EuropeanSustainableDevelopmentWeek
Twitter: @ESDW_2021

Izvor: https://www.odraz.hr/