Prijava

Vaša prijava

Ponovo počinju prijave za sufinanciranje kondenzacijskih bojlera i kondenzacijskih kotlova

[]

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nastavlja s programom sufinanciranja kupnje kondenzacijskih bojlera. Novost, u odnosu na prošlu godinu, je da se za poticaje osim građana Grada Zagreba, Krapinskog-zagorske i Zagrebačke županije mogu javiti i stanovnici Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije čiji su objekti oštećeni u potresima.

Osim kupnje kondenzacijskih bojlera za pojedinačne stambene jedinice unutar obiteljskih kuća,  višestambenih zgrada ili stambeno-poslovnih zgrada, Fond će sufinancirati i kupnju te ugradnju kondenzacijskih kotlova za zajedničke kotlovnice višestambenih zgrada ili stambeno-poslovnih zgrada. S obzirom na to, na javni poziv ukupno vrijedan 32 milijuna kuna, mogu se javiti fizičke osobe, odnosno građani koji su vlasnici li suvlasnici stanova i obiteljskih kuća te upravitelji zgrada koji zastupaju vlasnike ili suvlasnike višestambenih i stambeno-poslovnih zgrada.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se u iznosu do 80% opravdanih troškova. Za nabavu kondenzacijskog bojlera najviše se može dobiti do 8.000 kuna po stambenoj jedinici dok se za nabavu kondenzacijskog kotla može dobiti maksimalno do 4.500 kuna po stanu/poslovnom prostoru, odnosno najviše 300.000 kuna po jednoj višestambenoj ili stambeno-poslovnoj zgradi.

Građani se mogu prijaviti na javni poziv preko sustava za e-Prijave (https://prijave.fzoeu.hr/) koji se nalazi na internetskoj stranici Fonda, poštom ili na prijemni ured Fonda (Ul. Radnička cesta 80), dok se upravitelji zgrada mogu prijaviti isključivo putem sustava za e-Prijave.

Podnošenje prijava na Javni poziv započinje 29. srpnja 2021. godine u 9:00 sati, a poziv traje do kraja kalendarske godine ili do iskorištenja sredstva.

U Fondu ističu  kako su prošle godine građanima čiji su domovi stradali u potresu, uz maksimalno pojednostavljenu proceduru, sufinancirali kupnju oko 5.100 bojlera.

Javni poziv nalazi se na linku: Javni poziv za nabavu kondenzacijskih bojlera i kondenzacijskih kotlova.pdf (fzoeu.hr)

Izvor: https://www.fzoeu.hr/