Prijava

Vaša prijava

Uzgoj buhača – traženje kooperanata

[]

Buhač je prirodni insekticid, koji se često primjenjuje u ekološkoj proizvodnji jer ne šteti čovjeku, biljkama niti toplokrvnim životinjama. Njegova primjena je započela krajem 19. stoljeća, iako se smatra da su se pripravci koristili i ranije među primorskim stanovništvom.

Vodeći se svojom Strategijom i vizijom LAG Škoji izravno potiče proizvodnju ljekovitog i aromatičnog bilja- Također i ekološku proizvodnju jer je upravo ekološka proizvodnja bila jedan od kriterija na zadnjem raspisanom natječaju LAG-a Škoji za tip operacije „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.

Obzirom na djelovanje LAG-a u zajednici, s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba, poslana je molba da se proširi vijest kako bi utvrdili postoje li pojedinci zainteresirani za proizvodnju buhača. Budući da ih je kontaktirala firma General Chimica koja se, između ostalog, bavi uzgojem i preradom buhača. General Chimica razmišlja o djelomičnom prebacivanju uzgoja buhača u Hrvatsku. Potencijalnom kooperantu nudi nudi sjemenski materijal i garantira 100%-tni otkup proizvedene sirovine.

Cijela ideja je za sada na samom početku te ukoliko postoje zainteresirani dionici organizirao bi se sastanak s predstavnicima firme General Chimica.

Iskaz interesa možete poslati na email LAG-a Škoji info@lag-skoji.hr te se možete obratiti sa svim pitanjima vezano za navedenu temu na:

Lara Stojanović

Savjetnica

F/LAG ŠKOJI

E: lara@lag-skoji.hr

T: +385 (0)21/717-011

Mob: 091 565 1610