Prijava

Vaša prijava

Održano studijsko putovanje na području LAG-a Srijem

[]

   

 

U sklopu provedbe međuteritorijalnog projekta suradnje „Od Istoka do Juga“  članovi LAG-a Zrinska gora- Turopolje u periodu 12.-13.7.2023. posjetili su područje LAG- Srijem.

Glavni partner na projektu je LAG Virovitički prsten, a partneri na projektu su LAG Adrion, LAG Srijem i LAG Zrinska gora – Turopolje. Projekt se provodi kroz podmjeru 19.3. »Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a« – provedbu tipa operacije 19.3.2. »Provedba aktivnosti projekta suradnje«.  Ukupna vrijednost projekta suradnje iznosi 132.768,67 EUR/ 1.000.345,55 kuna.

Dvodnevno putovanje započelo je okupljanjem 50-tak sudionika u prostorijama Športskog društva Novi Jankovci s prezentacijom o turističkoj ponudi na području LAG-a Srijem te upoznavanje s primjerom dobre prakse. Zatim je uslijedio posjet Muzeju vučedolske kulture gdje su se sudionici imali prilike upoznati s bogatom vučedolskom kulturom. Poseban dojam na sve sudionike imao je posjet i obilazak Vodotornja Vukovar te prezentacija povijesnog turizma. Sudionici su zatim posjetili Acin Salaš u Tordinicima gdje su na primjeru dobre prakse te prezentaciji rada upoznali razvoj gastroturizma na lokalnom području. Zadnja lokacija prvog dana je Vinarija Knezović kao primjer razvoja gastroturizma na području Srijema.

Drugi dan putovanja započeo je posjetom Muzeju Grada Iloka gdje su se sudionici imali prilike upoznati s bogatom poviješću područja Grada Iloka, a zatim smo se uputili prema Iločkim podrumima – Stari podrum kako bi se sudionici  uz vođeni obilazak upoznali s bogatom poviješću proizvodnje vina te razvoju kulturnog i gastro turizma. Nakon upoznavanja s poviješću svi sudionici su se uputili prema hotelu Dunav gdje je prezentirana radionica o gastroturizmu grada Iloka. Zadnja lokacija koju smo posjetili je ladanjsko imanje i Dvorac Principovac kao primjer dobre prakse razvoja turizma.