Prijava

Vaša prijava

Predsjednik LAG-a Zrinska gora – Turopolje u stručnom žiriju za Izbor najuzornije seoske žene


 

U subotu 12.listopada 2019. u Ozlju održan je 20. po redu Izbor za najuzorniju seosku ženu na kojem je sudjelovalo 20 kandidatkinja iz 15 hrvatskih županija. Zagrebačku županiju je predstavljala  gospođa Snježana Dianežević iz Kurilovca te ponijela titulu prve pratilje. Svaka kandidatkinja je imala mogućnost da postane najuzornija hrvatska seoska žena, a sudjelovanjem na Izboru kandidatkinje su imale mogućnost predstavljati svoja imanja i obitelj, svoje mjesto i županiju.

Žiri sastavljen od čelnih osoba državnih institucija te institucija lokalne i regionalne samouprave u resoru poljoprivrede, kao i neprofitnih udruženja tematski vezanih za poljoprivredu, imao je zadatak izabrati onu koja najbolje zadovoljava sve kriterije. Predsjednik LAG-a Zrinska gora – Turopolje, gosp.  Božidar Antolec imao je čast biti članom stručnog žirija za izbor najuzornije hrvatske seoske žene, na kojem su između ostalih uvaženih gostiju prisustvovale i ministrica poljoprivrede Marija Vučković te europarlamentarka Ruža Tomašić.

Predsjednica Udruge Uzorne hrvatske seoske žene Katica Jerleković naglasila je da upravo radom i djelovanjem Udruge nastoje razbiti stereotipe o ženama na selu. Danas su žene na selu moderne, kreativne, inovativne, ujedno su i najveći radnici na svojim obiteljskim gospodarstvima, mnoge daju sebe u aktivnosti i izvan svojih obitelji.

Gospođa Dianežević iz Kurilovca ovogodišnja prva pratilja najuzornije seoske žene , majka dvoje djece, dobro je poznata u svom kraju. Naime, ponosna obitelj Dianežević najpoznatija je po svome novouređenom „Turopoljskom gruntu“ koji se nalazi u Lomničkoj ulici, a sastoji od obiteljskog gospodarstva, čardaka i svih popratnih objekata te prikazuje nekadašnji život i starinske običaje.

Snježana je uz to članica OPG-a koji se bavi uzgojem konja pasmine Hrvatski posavac i Hrvatski hladnokrvnjak koje posjeduju 13 grla tih prekrasnih životinja, a Dianeževići uz to obrađuju i 16 hektara zemlje te su nagrađivani nizom zlatnih medalja, nagrada i pohvala.