Prijava

Vaša prijava

254. Matičin četvrtak

[]


Poziva Vas na 254. MATIČIN ČETVRTAK

na lokaciji: www.matica-gorica.hr

Ministar zdravstva donio je 11. ožujka 2020.g.Odluku o proglašenju epidemije bolesti COVID19 na području čitave Republike Hrvatske. Odluka je i sada na snazi.

Stoga će se projekt MATIČINOG ČETVRTKA Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici, nastaviti do daljnjega samo u on line obliku.

—————————————————————–

Na 254.Matičinu četvrtku 15.srpnja 2021.g. svoj rad će nam predstaviti

Darija Žilić, književnica

————————————————————-

Kao što piše na web stranici Hrvatskog društva pisaca, čija je Darija članica, diplomirala je povijest i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Piše poeziju, kritiku, prozu i esejistiku, prevodi s engleskog suvremenu američku i englesku književnost te piše temate o suvremenom američkom ženskom pjesništvu.

Objavljuje redovito u časopisu Riječi Matice Hrvatske u Sisku, te u Hrvatskoj
reviji. U Ljetopisu grada Velike Gorice zastupljena je sa više tekstova. Pregled njenog književnog rada uvršten je u pregled velikogoričkog pjesništva i književnog rada. Autorica je 14 knjiga, dobitnica niza nagrada i priznanja za svoje stvaralaštvo, prevođena na više svjetskih jezika.

Darija će nam govoriti o svom radu, o iskustvima stečenim na putovanjima u nama daleke zemlje različitih kultura, koja ona pretače u poeziju. Govoriti će nam svoje pjesme kojima dodiruje emocionalne strune u svakome od nas.

————————————————————-


Veselimo se Vašoj posjeti i posjeti Vaših prijatelja

na našu web stranicu!

—————————————————————————————————————————————————-

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici, Trg kralja Tomislava 2, Velika Gorica 10410, OIB:34059890429

The post 254. Matičin četvrtak first appeared on Matica hrvatska Ogranak Velika Gorica.