Prijava

Vaša prijava

255. Matičin četvrtak

[]


Poziva Vas na 255. MATIČIN ČETVRTAK

na lokaciji: www.matica-gorica.hr

Na 255.Matičinu četvrtku 29.srpnja 2021.g., Ogranak Seljačke sloge Buševec i njegove aktivnosti predstaviti će nam

Nenad Rožić, predsjednik Ogranka

————————————————————-

Više od sto godina aktivnog postojanja, više od četiristo članova, cjelovečernji koncerti, plesni nastupi, susreti pučkih kazališta, festival tradicijskih glazbala – to su neke od aktivnosti najstarije turopoljske kulturne udruge.

Ogranak je organiziran u više sekcija – folklornu (nekoliko plesnih i tamburaških grupa), dramsku (Pučko kazalište Buševec), etno (tkanje na starim tkalačkim stanovima), foto i video, te literarnu sekciju.

“Čim se u Buševcu dijete rodi, roditelji ga učlane u Ogranak, jer se tu uvijek nađe za svakoga neka djelatnost koja će ga zaokupiti” kaže predsjednik Rožić.

Ogranak je u dugogodišnjem radu mnogo putovao po zemlji i inozemstvu, ali je čast da predstave našu zemlju na Svjetskoj folklorijadi VI CIOFF u Ufi, Rusija 2. – 11.srpnja 2021.g. svakako kruna njihovog marljivog stogodišnjeg djelovanja. O svemu ovome, kao i o tom putovanju i doživljaju Ruske republike Baškortostan (Baškirija) govoriti će nam Nenad Rožić, dugogodišnji predsjednik Ogranka seljačke sloge Buševec.


 

Navedeni video možete pogledati klikom OVDJE




Veselimo se Vašoj posjeti i posjeti Vaših prijatelja

na našu web stranicu!

Ministar zdravstva donio je 11. ožujka 2020.g.Odluku o proglašenju epidemije bolesti COVID19 na području čitave Republike Hrvatske. Odluka je i sada na snazi.

Stoga će se projekt MATIČINOG ČETVRTKA Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici, nastaviti do daljnjega samo u on line obliku.

—————————————————————————————————————————————————-

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici, Trg kralja Tomislava 2, Velika Gorica 10410, OIB:34059890429

The post 255. Matičin četvrtak first appeared on Matica hrvatska Ogranak Velika Gorica.