Prijava

Vaša prijava

“Uzbuna u plastičnom carstvu” oduševila mraclinske klince

[]

Jučer je u organizaciji KUD-a Dučec, u prekrasnom ambijentu mraclinskog Parka Tomislava Hrkovca održana kazališna predstava “Uzbuna u plastičnom carstvu”. Bila je to edukativna predstava namijenjena djeci, a  progovara o vrlo aktualnoj temi, štetnosti plastike i važnosti i nužnosti recikliranja te ponovne uporabe otpada. Kroz bajkovitu priču, koja nas vodi u neobično carstvo, predstava traži pojedince koji će promijeniti svijet i početi djelovati. Predstava je inspirirana stvarnim događajima i aktualnim pojavama, ali i osobama, pa tako autori ne skrivaju da im je kao inspiracija poslužila i Greta Thunberg, mlada aktivistica za zaštitu okoliša koja je pokrenula globalnu svijest o rizicima koje donose klimatske promjene.

U predstavi su igrali Mirel Huskić, Ana Katulić, Iva Peter Dragan i Nikolina Majdak. Tekst je napisala Marija Antić, a režiju potpisuje Mirel Huskić. Predstava je bila sufinancirana iz projekta edukacije i informiranja građana koji vodi gradski Upravni odjel za urbanizam i zaštitu okoliša pod nazivom „Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice“. 

Dobar termin, ambijent i prekrasno vrijeme izmamili su brojne mališane i roditelje koji su posjetili predstavu. Koliko je predstava djelovala na djecu govori nam i situacija da su poneki najmlađi samoinicijativno počeli brati smeće po našem parku.

Foto: Vlado Vinetić