Prijava

Vaša prijava

Obavijest MO Mraclin o prekomjernom korištenju ceste

[]

Mjesni odbor Mraclin obavještava o problemu prekomjernog korištenja ceste od ciglane do državne ceste D30. Naime, već nekoliko tjedana uočava se povećan promet kamiona koji iskapaju zemljani materijal i prevoze se ga s mraclinske ciglane. Mjesni odbor je reagirao te obavijestio Policijsku postaju Velika Gorica, kao i pročelnika za komunalne djelatnosti i promet g. Katulića.

Predsjednik Vijeća MO Mraclin g. Tihomir Hubak jutros je bio na terenu:

– Trenutno sam na mjestu prometovanja teških kamiona, koji su prema mojoj laičkoj procjeni teži od dozvoljenog, što pokazuju i velika oštećenja na cesti. U pola sata mog boravka i fotografiranja, cestom je prošlom 45 kamiona, što u jednom smjeru što u drugom. Ovim tempom naša nova cesta postati će poljski put. Mjesni odbor u potpunosti se ograđuje od svih radnji tvrtki Lapor, a posebno smo na ljuti na neaktivnost nadležnih institucija, koje ne kontroliraju brzinu, teret i ispravnost takvog način prometovanja, jer je u pitanju imovina Grada koja je koštala mnogo novaca naše porezne obveznike. 

Neslužbeno doznajemo da su u međuvremenu komunalni redari izašli na teren i kontaktirali nadležne zbog ignoriranja prekomjernog korištenja prometnica. Za to bi krivci trebali dobiti adekvatnu kaznu, a nakon prijave radova i završetku istih dužni su sanirati štetu o svom trošku. O svemu je obaviještena i policija, koja jedina ima nadležnost zaustaviti vozilo i podvrgnuti ga testu vaganja zbog sumnje na pretovarenost. 

Foto: Tihomir Hubak, Ratko Galeković

Post Obavijest MO Mraclin o prekomjernom korištenju ceste je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.