Prijava

Vaša prijava

Novi župnik, vlč. Siniša Hegedušić, predstavio se Mraclincima

[]

Nakon oproštaja s vjernicima Župe sv. Martina biskupa u Svetom Martinu pod Okićem, na misi u kapeli svetog Roka u Galgovu, vlč. Siniša Hegedušić predstavio se 25. kolovoza 2024. vjernicima u Mraclinu. Za velečasnog Hegedušića ovo je povratak u Velikogoričko-odranski dekanat, jer je već ranije stolovao u Župi svetog Ivana Krstitelja u novom Čiču te Župi svetog Antuna Padovanskog u Bukevju.

Nakon što su iz Zagrebačke nadbiskupije izvijestili kako je naš dotadašnji župnik, velečasni Đuro Sabolek, razriješen službe župnika u Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovini te stavljen u stanje mira, novim je župnikom imenovan velečasni Siniša Hegedušić. Iz Vukovine je otišao i župni vikar Domagoj Topić, koji je imenovan tajnikom zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše, a na njegovo je mjesto došao velečasni Hrvoje Bušić iz Župe sv. Brcka Biskupa u Brckovljanima, koji je kao novi kapelan prvu misu u Mraclinu služio u četvrtak  22. kolovoza.

Novom župniku Hegedušiću i kapelanu Bušiću želimo dobrodošlicu te da kao i svi dosadašnji svećenici budu vođeni Božjim blagoslovom kako bi naša župa i dalje duhovno rasla jer svećenik je uzet iz naroda, pomazan od Boga i vraćen narodu da mu služi.

Foto galerija: Zvonimir Šafar

Post Novi župnik, vlč. Siniša Hegedušić, predstavio se Mraclincima je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.