Prijava

Vaša prijava

Vrijeme za održavanje peći i dimnjaka


6265

Kako je sezona grijanja u punom jeku,valjalo bi prisjetiti mještane Mraclina,a i šire,na potrebu održavanja uređaja za loženje i dimovodnih instalacija(dimnjaka).U prilici smo slušati vatrogasce o povećanom broju intervencija gdje je uzrok požara zapaljenje dimnjaka.Nedavno u Auguštanovcu gdje je nastala velika šteta, izgorjelo je krovište obiteljske kuće, a i sa drugih strana stižu vijesti o učestalim požarima dimnjaka koji nastaju zbog nećišćenja istih.

požar-Auguštanovec-1

Također je potrebno održavati uređaje za loženje-peči, posebno peči na lož ulje jer kod takvih uređaja sloj čađe debljine 1 mm povećava potrošnju goriva i do 5%. Korisnici plinskih uređaja za grijanje trebaju jednom godišnje servisirati uređaj, jer produkti sagorijevanja plina se ne osjete mirisom poput dima, a izuzetno su opasni , trovanje često sa tragičnim posljedicama (nedavno u Zagrebu).
dimnjak

Najbolje vrijeme da se uređaji pripreme za sezonu su ljetni mjeseci ili tamo do jeseni dok još nema grijanja.Ovlašteni dimnjačar za Mraclin je Dimnjačarski obrt „DIM“ Dorotić Željko 6215029
Da si osiguramo miran san, čađu iz dimnjaka van. Vaši vatrogasci.

Post Vrijeme za održavanje peći i dimnjaka je prvi puta viđen na MRACLIN . HR .