Prijava

Vaša prijava

Humanitarka uspjela – sjajan rezultat NK Mraclin


Ove subote u Velikoj Gorici, na Betoncu u Cvjetnom naselju u organizaciji Goričana održana je šesta Humanitarka, a prvi puta sudjelovala je ekipa iz Mraclina. Humanitarka je posve drugačiji nogometni turnir jer nakon posljednje utakmice svi se sudionici – igrači, posjetitelji, organizatori – osjećaju kao pobjednici. Naime, turnir nema nagradni fond, već je cijeli ovaj događaj humanitarnog karaktera. Svake godine raste broj momčadi koje žele igrati na turniru, kao i broj posjetitelja, te ono najvažnije, broj prikupljenih financijskih sredstava svake godine sve je veći. Organizacija je sjajna, atmosfera prijateljska, dan u godini kada cijela Gorica diše zajedno.  NK Mraclin je prijavio svoju ekipu koja je nastupila u “šarenom” sastavu. Željeli smo samo odigrati bez pritiska i podržati ovaj sjajan projekt.

Foto: Nedjeljko Babić

Na turniru su sudjelovale 32 momčadi, a na kraju smo osvojili sjajno 4 .mjesto. U prvom kolu pobjedil smo JK Pinky rezultatom 4:2. U drugom kolu ostvarili smo pobjedu protiv domaćina Goričani – CB Scoth rezultatom 3:0. Tijekom cijele utakmice momčad Goričana je imala sjajnu podršku navijača, no ipak smo se na terenu pokazali kao bolja momčad. Četvrtfinale je obilježio golem pljusak tijekom cijele utakmice koja je igrana sa ekipom CB Passage – VG Danas.

Nakon 1:1 u regularnom dijelu, nakon sedmeraca odnosimo pobjedu i plasman u polufinale gdje nas je čekala vjerojatno najkvalitetnija momčad turnira, Keroterm, koji su ga kasnije i osvojili. Bila je to teška utakmica u kojoj je Keraterm imao više šansi i držao ritam igre, te na kraju slavio 2:1. Ovu utakmica je obilježila predivna gesta navijača koji su početkom drugog dijela prekinuli utakmicu, zauzeli cijeli betonac, te zapalili desetke baklji i dimnih bombi čime su stvorili nezaboravnu atmosferu. Treće mjesto je odlučeno udarcima sa 7 metara, izgubili smo od ekipe VG Sport caffe 3:2.

Foto: Nedjeljko Babić

Još jednom velike čestitke organizatorima, Loreni puno sreće u daljnjem liječenju i vidimo se sljedeće godine.

Foto: Nedjeljko Babić