Prijava

Vaša prijava

Noć muzeja 2021


Noć muzeja 2021

Dragi naši vjerni posjetitelji Noći muzeja!

Dobro došli u malo drugačiju verziju ove tradicionalne manifestacije u kojoj s veseljem i entuzijazmom sudjelujemo već niz godina. Zbog pandemije virusa Covid-19 i propisanih epidemioloških mjera koje ne dopuštaju velik broj posjetitelja u zatvorenim prostorima niti okupljanje većeg broja ljudi, organizatori su se odlučili da se većina programa odvija u virtualnim sferama.

U mnogo skromnijem izdanju Muzej Turopolja sudjeluje i ove godine i pritom vas srdačno pozivamo da nas pohodite i ovu Noć muzeja: razgled stalnog postava bit će omogućen uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, a digitalnu izložbu „Jučer – danas – sutra“ bit će moguće pogledati na našim društvenim mrežama i web stranici Muzeja. 

No, ne bi li bilo bolje iskusiti izložbu uz interaktivnu šetnju s Anom Katulić? Znate li gdje je bio Trg Slobode ili kako je nekad izgledala tržnica? Što je bilo na mjestu Parka dr. Franje Tuđmana ili gdje se nalazila prva benzinska postaja? To i još štošta drugog saznajte na tri vodstva 29. siječnja koja počinju u 18, 19 i 20 sati ispred Muzeja uz naš novopostavljeni info kiosk gdje priča počinje. 

Sa žaljenjem vas izvještavamo da će izostati tradicionalna okrepa uz topli čaj, kuhano vino i kobase... Ali da nam svima bude ugodnije i da se malo pretvaramo da je sve normalno, ponesite termosice s toplim čajem i uz propisanu se distancu ipak podružite u ovogodišnjoj Noći muzeja.

Virtualna izložba "Jučer, danas, sutra..."