Prijava

Vaša prijava

Dinamo odigrao zaostalu utakmicu i smanjio zaostatak za Rijekom na dva boda

[]

ZAGREB U odgođenom susretu petog kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pred 5.100 gledatelja pobijedio Varaždin sa 2-1 približivši se vodećoj Rijeci na svega dva boda zaostatka.

Utakmica je trebala biti odigrana 16. kolovoza, ali je odgođena zbog Dinamove utakmice u kvalifikacijama Lige prvaka protiv AEK-a.

Golove za “Modre” zabili su Martin Baturina (26) i Gabriel Vidović (53), dok je strijelac za Varaždin, koji je od 63. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, bio Domagoj Drožđek (72).

Bio je ovo treći međusobni susret Dinama i Varaždina ove sezone. U baroknom gradu bilo je 1-1, dok je na Maksimiru Dinamo slavio sa 1-0, ali je Ivan Nevistić u završnici obranio penal Marku Dabri i sačuvao tri boda svojoj momčadi.

Dinamo je ovom pobjedom smanjio zaostatak u odnosu na Rijeku na dva boda. Rijeka vodi sa 68 bodova, a Dinamo sada ima 66 bodova. Varaždin je sedmi sa 33 boda.

Nakon izjednačenog otvaranja, Dinamo je vrlo brzo zagospodario terenom, dok se Varaždin povukao u niski blok i svoju priliku tražio iz kontri.

Prvu veliku priliku momčad Sergeja Jakirovića je imala u 23. minuti. Marko Bulat je ubacio iz kornera do Maura Perkovića koji je gađao lijeve rašlje, ali je Oliver Zelenika sjajnom paradom spriječio gol. Tri minute kasnije “Modri” su svoju dominaciju pretvorili u vodstvo. Josip Mišić je sjajnom asistencijom pronašao Baturinu na lijevoj strani, a veznjak Dinama je ušao u kazneni prostor i majstorski pogodio dalji kut Zelenikinog gola.

U 40. minuti domaćin je imao novu veliku priliku, Baturina je majstorski asistirao Franu Brodiću koji je izašao sam ispred Zelenike, no vatar Varaždina je fantastično obranio udarac svom bivšem suigraču. Koliko je Dinamo bio dominantan u prvom poluvremenu pokazali su i statistički podaci. Domaćin je imao 70 posto posjeda lopte, 11-0 u udacima prema vratima, te osam kornera.

U nastavku susreta nastavilo se u istom ritmu. Dinamo je dominirao, a Varaždin se branio. Bilo je samo pitanje kada će pasti i drugi gol, a to se dogodilo u 53. minuti. Bulat je dodao do Vidovića koji je s lijeve strane opalio s ruba šesnaesterca pogodivši suprotni kut za 2-0. Novi problemi za goste stigli su u 63. minuti kada je Luka Jelinić zaradio crveni karton zbog prekršaja nad Baturinom.

Međutim, Varaždin je u 72. minuti uspio smanjiti s igračem manje i to iz prvog udarca upućenog prema modrim vratima. Gosti su uputili jednu dugačku loptu prema Dinamovim vratima, Theophile-Catherine je došao prvi do nje, ali se sapleo i pao, što je iskoristio Drožđek i pucao. Nevistić je obranio, ali je gostujući napadač zabio odbijanac u nebranjenu mrežu.

Postignuti pogodak probudio je nadu gostiju, međutim dok kraja susreta više nije bilo golova.

U idućem kolu Dinamo u nedjelju gostuje kod Lokomotive, dok će Rijeka ugostiti Goricu.

Objava Dinamo odigrao zaostalu utakmicu i smanjio zaostatak za Rijekom na dva boda pojavila se prvi puta na Novi list.