Prijava

Vaša prijava

Pobjeda protiv vodeće Čazme


 

U derbi susretu 13.kola 2. nacionalne odbojkaške lige – centar, odigranom u subotu, 17. veljače u GSD Velika Gorica, odbojkaši OK Gorice svladali su rezultatom 3:2 (19:25, 25:18, 20:25, 25:22, 15:10) vodeću momčad lige, MOK Čazmu.

Nakon dvije pobjede protiv talentiranih, ali ipak, neiskusnih momčadi Karlovca i Mladosti iz Zagreba, gorički odbojkaši imali su pravi test u vidu iskusne i kvalitetne momčadi MOK Čazme, koja je prije ovog vikenda držala čelnu poziciju na ljestvici. Prvi susret ove dvije momčadi u jesenskom dijelu prvenstva nije dobro prošao za Goričane. Taj su susret izgubili s 3:1 te su iz Čazme ponijeli loše uspomene, uz iznimku uspješne posjete slastičarnama čazmanskoga kraja. Za domaće odbojkaše ovo je bila relativno jednostavna utakmica što se tiče motivacije. Znali su da bi eventualnim porazom izgubili korak za vodećim momčadima prvenstva. Uz to, za ovu utakmicu nisu mogli računati na Josipa Huljeva, Davida Petra Buđaka, Davida Jozića i Gentija Martinaja, te je od samog ulaska u dvoranu bilo jasno kako će veliku većinu posla i odgovornosti morati preuzeti prva postava bez neke velike mogućnosti za izmjene. Bilo bi jako neodgovorno u ovakvoj utakmici tražiti od mladića s klupe da preuzmu inicijativu. Domagoj Ivković, Neno Hazer, Tomo Dumić, Matija Klasnić i Vedran Jelčić će zasigurno dobiti priliku u nastavku prvenstva protiv nešto neiskusnijih momčadi.

Igrom OK Gorice dirigirao je tehničar Luka Humski, poziciju korektora zauzeo je Damjan Šprem, primački par bili su Mateej Bičvić i kapetan Dario Rukavina, a srednje blokere odigrali su Ivan Vrpoljac i Vedran Vukić.

Bez obzira na sve navedeno u uvodu, domaći odbojkaši ipak malo dekoncentrirano ulaze u utakmicu i upadaju u veliki rezultatski deficit. Nastojali su do kraja seta pronaći formu i barem smanjiti zaostatak, ali nije išlo. Gosti koriste sve ponuđene prilike, a s domaćim pogreškama održavaju razliku i mirno privode set kraju. Odmah se vidjelo kako će ovo biti dugo subotnje popodne u Velikoj Gorici.

U drugom setu, nakon zamjene strana na terenu, kao da je došlo i do zamjene pristupa momčadi ovoj utakmici. Sada su domaćini goropadni, brzo stvaraju bodovnu prednost, Bičvić i Vukić blokom zaustavljaju gostujući napad. Nervoza je primjetna kod gostiju, koji se nisu uspjeli oporaviti te je nakon drugog seta rezultat izjednačen.

Treći set je konačno ponudio kvalitetnu igru s obje strane. Napokon smo vidjeli zašto su obje momčadi pri vrhu prvenstva. Prijem je dobar s obje strane, a to onda omogućuje tehničarima obje momčadi da kvalitetnim loptama hrane svoje napadače. Na sve gostujuće uspješne napade, istom mjerom uzvraćaju Vrpoljac, Bičvić, Rukavina i Šprem.  Vukić neugodnim servisima nastoji stvoriti pritisak na protivnički prijem, no čazmanski napadi ipak nekako pronalaze put kroz goričku obranu. U zaista napetoj završnici, gosti imaju više koncentracije i preuzimaju vodstvo u utakmici.

U četvrtom setu gledamo dosad najbolju odbojku u ovom susretu. Zamjena strana nije poremetila večerašnje suparnike te obje momčadi nastavljaju u istom ritmu kao i u prethodnom setu. Obrane na obje strane ne mogu ništa jer su napadači posebno inspirirani. Dok gostujući blok očekuje napade od goričkih pucača i korektora, Humski koristi usluge Vrpoljca na sredini mreže, te ta kombinacija donosi nekoliko važnih poena za domaćine. Posebnu inspiraciju domaćeg tehničara Humskog, vidjeli smo prilikom dvije akcije u kojima je lagano prstima skuhao loptu taman prije protivničke servis linije. Na taj način je svojoj momčadi donio važne bodove, a protivnika natjerao na razmišljanje o nekim životnim odlukama. Ova utakmica nije ni zaslužila završiti drugačije, nego petim setom.

Peti set obje momčadi otvaraju istom razinom igre kao i u prethodna dva seta. Niti jedna momčad se ne može značajnije odvojiti. Ipak, nakon zamjene strana, pri rezultatu 8:7 za Čazmu, gosti odlaze na dva poena razlike i imaju servis. Srećom, Goričani ekspresno uzvraćaju udarac i izjednačuju rezultat na 9:9. Sljedeći poen osvajaju gosti, a uskoro će se pokazati kako im je to bio i zadnji osvojeni poen na utakmici. Domaći odbojkaši taktičkim servisom i dobrom igrom na bloku i obrani osvajaju sljedećih šest poena i tu je priči bio kraj.

OK Gorica je u sljedećem kolu slobodna, a onda im slijede teška iskušenja u vidu, gostovanja u Daruvaru, kod istoimenog domaćina, te domaće utakmice protiv OK Sheefta iz Zagreba. Obje momčadi su trenutno ispred Goričana na tablici te će ovi međusobni ogledi znatno utjecati na konačan rasplet prvenstva.

 

Post Pobjeda protiv vodeće Čazme je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.