Prijava

Vaša prijava

Slabo izdanje OK Gorice


Vikend iza nas bio je loš za seniore OK Gorice, koji su se s dva gostovanja u prvenstvu vratili s isto toliko poraza. U subotu je OK Daruvar bio bolji s 3:0 (25:21, 25:17, 25:20), a u nedjelju OK Petrinja s 3:1 (25:23, 25:23, 21:25, 25:23). Vikend su spasili kadeti pobjedom na kadetskom turniru.

Protekli vikend bio je dosta naporan za goričke odbojkaše. Uz teško subotnje gostovanje kod vodećeg Daruvara, morali su odigrati i zaostalu utakmicu prvenstva protiv Petrinje odmah sljedeći dan. Poklopilo se da uz sve to i kadeti u nedjelju igraju kadetski turnir pa je bilo potrebno to sve dobro organizirati. Iz logističkih razloga, odlučeno je da sa seniorima na put u Daruvar ide samo Tomo Dumić iz kadetske momčadi, dok su utakmicu protiv Petrinje seniori odigrali bez zamjene jer su istovremeno kadeti igrali svoj turnir u Nedelišću.

Igra Goričana u obje utakmice nije bila na razini, koju su prikazali u dosadašnjem dijelu prvenstva. Teško je bilo očekivati pobjedu na gostovanju u Daruvaru, protiv ipak trenutno nešto kvalitetnije momčadi, no s malo više borbenosti i koncentracije bi i dojam s te utakmice bio znatno bolji. U trenucima kada se nudila prilika za priključak i eventualni preokret u svakom setu, Goričani radi sitne pogreške koje domaćin koristi i lakše od očekivanog osvaja sva tri boda.

Prilika za iskupljenje je došla odmah drugi dan, u nedjelju, na gostovanju u Petrinji, kod dobre momčadi koja se zbog slabijeg ulaska u sezonu trenutno nalazi u donjem dijelu prvenstvene tablice. Ovdje je pristup bio nešto bolji, no ponovno u svakom izgubljenom setu Goričani nisu imali snage i koncentracije za dodatni iskorak i preokret. I sam rezultat pokazuje da su obje momčadi bile blizu osvajanja svakog seta, no Petrinja ipak zasluženo osvaja sva tri boda.

Obje utakmice su seniori odigrali u standardnom sastavu s Lukom Humskim na tehničaru, Damjanom Špremom na dijagonali, Vedranom Vukićem i Ivanom Vrpoljcem na pozicijama srednjih blokera, Mateejem Bičvićem i Dariem Rukavinom na pozicijama primača te s Josipom Huljevim, koji je ovaj put igrao poziciju libera.

Loš vikend seniora OK Gorice, ipak su donekle popravili njihovi mlađi kolege, koji su na četvrtom kadetskom turniru, u sklopu priprema za kadetsko PH, pobijedili favoriziranu momčad Medicinara iz Trnja, te došli na korak do plasmana na kadetsko državno prvenstvo. Za konačnu potvrdu plasmana, bit će im dovoljna barem jedna pobjeda, na turniru koji će se u travnju održati u Velikoj Gorici, protiv momčadi, koje su već dobivali ove godine. Ovaj turnir je s kadetima OK Gorice odradio Marko Barunović, a nastupali su David Petar Buđak, Tomo Dumić, Robert Strnić, Domagoj Ivković, Genti Martinaj, Matija Klasnić i Neno Hazer.

 

Post Slabo izdanje OK Gorice je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.