Prijava

Vaša prijava

EKO dan - izbor najboljeg plakata


EKODAN naše ŠKOLE organizirali smo prije odlaska na proljetne praznike, a ususret Dana planeta Zemlja (22.4.).

Učenici od 1. do 4. razreda (razredna nastava) na taj su dan sudjelovali na sportskim igrama zajedno s drugim školama u Parku F. Tuđmana.

Učenici od 5. do 8. razreda (predmetna nastava) izrađivali su plakate, a za najzanimljiviji rad u svakom je turnusu predviđena nagrada. Teme su bile šarolike:

VODA / pitka voda u svijetu i kod nas / životinjski svijet u vodi (zaštićene vrste) / nacionalni parkovi (Plitvička jezera, Krka, ..) / rijeke, jezera i močvare u blizini Velike Gorice / plastični otpad u morima i oceanima

ŠUMA / šume na planetu Zemlji / životinjski svijet u šumi (zaštićene vrste) / šume u nacionalnim parkovima i parkovima prirode (NP Sjeverni Velebit, PP Medvednica, …) / bioraznolikost šuma / uništavanje šuma (krčenje ili deforestacija; kisele kiše)

ZRAK / smog - gradski promet, industrija / globalno zatopljenje i klimatske promjene / ptice na planetu Zemlji (zaštićene vrste) / ozonski omotač / utjecaj onečišćenja zraka na ljudsko zdravlje

ONEČIŠĆENJE OKOLIŠA / zagađenje okoliša bukom / svjetlosno onečišćenje / odlagališta smeća / sortiranje i recikliranje otpada / onećišćenje hrane i tla (pesticidi u hrani)

Svi su se razredi baš potrudili pa je povjerenstvo za proglašenje pobjednika imalo težak zadatak. S košarom voća i voćnim sokovima nagrađena su tri razreda. U  prvom turnusu najzanimljiviji je bio rad 5.C razreda (razrednica Ivana Rukavina) na temu plastičnog otpada u morima i oceanima. U drugom turnusu najzanimljiviji su bili radovi 5.E razreda (razrednica Gordana Plepelić Šokec) s temom zaštićenih životinjskih vrsta u vodi i 8.D razreda (razrednica Martina Mihanović Kalit) s temom odlagališta smeća.

Sve plakate pogledajte u našoj foto galeriji.