Prijava

Vaša prijava

Projekcija filma: Rocca verändert die Welt


U srijedu 31. svibnja više od 60 učenika 4. i 5. razreda koji pohađaju nastavu njemačkog jezika u pratnji učiteljice Ljubice Josić, Ivone Janječić, učitelja Luke Huzjaka, asistentica u nastavi Nikoline Mikulčić i Sanele Šešljage te ravnateljice Snježane Ruklić posjetili su Kino Gorica i pogledali film Rocca verändert die Welt ili Rocca mijenja svijet. Projekciju filma dogovorili smo zahvaljujući suradnji Kino Gorica i OŠ Vukovina.
 
Hrabra, duhovita, nepogrešiva: to je Rocca. U svojoj novoj školi dokazuje da čak i dijete ima moć promijeniti svijet. Jedanaestogodišnja Rocca, moderna Pipi Duga Čarapa, odrasla je s ocem astronautom zbog čega obrazovanje djevojčice više nalikuje treningu za svemirsku misiju negoli obrazovanju koje bi se očekivalo za osobu njenih godina. Kada joj oca pošalju nekoliko mjeseci na Međunarodnu svemirsku stanicu, Rocca je prisiljena preseliti se u Hamburg kod svoje bake i po prvi put krenuti u školu. U novoj će sredini Rocca svojim posebnim znanjima i vještinama, kao i snalažljivošću zapanjiti svoje okruženje te učiniti svijet boljim mjestom.
Izvanredan film za djecu ili mlade (Bester Kinder- und Jugendfilm) / Giffoni Film Festival 2019 - Nagrada Gryphon za najbolji film (Miglior Film);
 
Izvor; Više o filmu na linku:
 
Voditelj:  Luka Huzjak, univ.spec.pol.