Prijava

Vaša prijava

AKCIJE KUMIČIĆ VOLONTERA U OŽUJKU


NATJECANJE MLADIH HCK

Volonteri Kumičića su u ožujku bili iznimno aktivni i vrijedni. Tijekom cijele školske godine usvajaju znanja i razvijaju vještine iz prve pomoći pod vodstvom učiteljica i koordinatorica volontera Dubravke Livade i Sanje Haljinko. Na gradskom natjecanju mladih HCK 9.ožujka 2024. u Šćitarjevu osvojili su prvo mjesto i time se plasirali na međužupanijsku razinu.

Pobjedničku skupinu su činile učenice 5.a razreda ( Vinka Antolović, Julija Livada, Ana Vnučec), učenica 5.b ( Mia Ćujo), jedna sedmašica 7.b (Natali Špičić ), jedna osmašica 8.b ( Iris Ruškovački) i mentorica Dubravka Livada.

POSJET SPECIJALNOJ BOLNICI ZA KRONIČNE BOLESTI DJEČJE DOBI GORNJA BISTRA

Na prekrasnu inicijativu razrednice Natalije Ivanković, učenici 5.a razreda, volonteri naše škole i školski zbor posjetili su u ponedjeljak 25.03.2024. Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

U bolnici su pacijenti oštećenog mentalnog i fizičkog zdravlja, a većini nikada ne dolaze posjete. Ta je činjenica potaknula naše učenike da ih posjete. Kako bi pacijente bolnice razveselili ne samo svojim dolaskom, Kumičić volonteri su s učiteljicama i koordinatoricama volontera Dubravkom Livadom i Sanjom Haljinko organizirali prikupljanje njima neophodnih potrepština.

Akciji su se odazvali u velikom broju učenici i roditelji škole. Prikupljene su kašice za bebe, male čokoladice, mekane kolačiće, vitaminske sirupe i multivitamine u obliku šumećih tableta za sve uzraste, vlažne maramice i dječju odjeću.

Pratnji učenika u Gornju Bistru pridružile su se i pedagoginja Anđa Kovač i zamjenica razrednice 5. a, Antonina Briševac. S veseljem su ih dočekali djelatnici bolnice na čelu s doktoricom Viktorijom Antolović i njihovi pacijenti. Upoznali su ih s radom bolnice, zatim je naš zbor u pratnji profesora Mladena Ergića otpjevao nekoliko pjesama i na kraju su se podružili s korisnicima bolnice, terapijskim psom i konjima u prekrasnom parku bolnice. Obogaćeni novim iskustvima i puni dojmova vratili su se u školu uz obećanje da će sljedeće godine opet posjetiti Gornju Bistru.