Prijava

Vaša prijava

AKCIJE VOLONTERA U SVIBNJU I LIPNJU


Humanitarna akcija ,,Škole za Afriku”

Kumičić volonteri su 15. i 16.5.2024. organizirali još jednu humanitarnu akciju prodaje knjiga i igara u sklopu UNICEF-ovog projekta „ŠKOLE ZA AFRIKU” . Podsjećamo da je sav prihod od prodaje namijenjen kupnji školskog pribora i školovanju siromašne djece u Etiopiji. U isto vrijeme prikupljali su se i novčani dobrovoljni prilozi u posebno označene KUĆICE- KASICE u učionicama i na mjestu gdje su se prodavale knjige i igre.

Ukupno je prikupljeno 348, 91 eura. Kumičić volonteri i učiteljice koordinatorice volontera Dubravka Livada i Sanja Haljinko zahvaljuju svima na pomoći i donacijama.

Volonteri u kampanji „Usvoji znanja da šteta bude manja“

U subotu 8.lipnja 2024. u Velikoj Gorici je održana edukativna kampanja „Usvoji znanja da šteta bude manja“ Ravnateljstva civilne zaštite, koja se provodi diljem Hrvatske. Cilj je upoznati građane s ulogom i djelovanjem operativnih snaga civilne zaštite i naučiti kako se ponašati u slučaju katastrofe. Građani su imali priliku upoznati se sa simulatorom potresa, modelima poplava, erozije tla i potresa te tehnikama pružanja prve pomoći.

Upravo su volonterke naše škole, Dora Halužan, Chiara Benko i Julija Livada pod vodstvom učiteljice Dubravke Livada u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Velika Gorica, građanima, predstavnicima gradske vlasti, kao i našem gradonačelniku demonstrirale tehnike pružanja prve pomoći. Oko naših volonterki najviše su se okupljali naši najmlađi sugrađani te su tako usvajali važne životne vještine.