Prijava

Vaša prijava

Ekodan 2019


Svoj projektni Ekodan organizirali smo u srijedu, 17. travnja, a cilj nam je bio „uljepšati i urediti, reciklirati i izraditi, učiti i zabaviti se“. U učionicama i u školskom dvorištu odvijale su su brojne ekoradionice te akcije čišćenja i uređenja školskog okoliša. Umjesto knjiga i bilježnica u ruke smo uzeli zemlju, grablje, cvijeće i kante s vodom. Neki su čistili i uređivali školsko dvorište, a drugi izrađivali svoje igračke i društvene igre.

Učenici prvih, drugih i trećih razreda izrađivali su ekoigračke od plastične i kartonske ambalaže te čestitke, pisanice i ukrase od starih žarulja, platna i stiropora. Od otpada su nastajala prava mala umjetnička djela. Četvrtaši su oslikavali platnene torbe, a petaši su se bavili izradom društvenih igara od recikliranog materijala. Učenici 6. razreda izrađivali su kućice za ptice od tetrapaka te straničnike i plakate o zaštiti okoliša, a poruke o očuvanju prirode pisale su se i na glagoljici.

Sedmaši su sudjelovali na predavanju „Kako se ponašati u prirodi“, a održao ga je gospodin Darko Slukan, predstavnik Zelenog prstena Zagrebačke županije. Dio učenika sudjelovao je u radionicama izrade školskog pribora gdje su izrađivali bilježnice i stalke za olovke. Učenici osmih razreda prikupljali su stari papir, sadili cvijeće u školskom dvorištu, bojali žardinijere i uređivali vanjske zidove škole uklanjajući grafite. U našem Ekodanu sudjelovali su i roditelji koji su u poslijepodnevnim satima u školskom dvorištu posadili nove voćke za naš voćnjak.

Status ekoškole imamo od 2012. godine, a danas je s nama bila i gospođa Vera Iličić, predstavnica udruge Lijepa Naša. Učenici nisu skidali osmijeh s lica. Naučili smo da sami možemo izraditi svoje igračke i da nam za to treba malo mašte, boje i starog materijala. Sami smo uredili prostor za igru ispred škole i naše je školsko dvorište zasjalo novim proljetnim sjajem.

Radove naših kreativnih učenika pogledajte u galeriji fotografija.