Prijava

Vaša prijava

Dobili smo važne podatke u anketi o korištenju interneta


Učiteljica informatike Ana Posavec provela je povodom Dana sigurnijeg interneta anketu među učenicima 3. i 4. razreda, sudjelovalo je 92 djece. Upravo zbog toga što je anketa bila anonimna, učenici su odgovaralo iskreno i zato su rezultati točan pokazatelj stanja. 

Sljedeća anketa može biti dobra vodilja roditeljima kako da pristupe ovoj aktualnoj temi i kako da sa svojom djecom govore o sigurnosti na internetu. 

Djeca danas sve ranije žele sudjelovati u društvenim mrežama, no valja imati na umu da prema uvjetima korištenja, djeca na većini društvenih mreža i servisa za razmjenu poruka kao što su Facebook, Whatsapp, Viber, Snapchat i Instagram postavljaju donju dobnu granicu na 13 godina. Preporuka je, dakle, ne dopustiti djeci da sama otvaraju profile na društvenim mrežama, nego to trebaju učiniti zajedno s roditeljima i to onda kada se smatra da je dob djeteta odgovarajuća. Roditelji bi trebali u svakome trenutku znati korisničke podatke za sve društvene mreže koje dijete koristi, povremeno ih zajedno koristiti i svakako imati uvid u aktivnosti djeteta na društvenim mrežama. Međutim, i sami bi roditelji trebali poduzeti određene mjere zaštite. (bug.hr)

Rezultate ankete pogledajte na ovoj poveznici