Prijava

Vaša prijava

Pingvin u Hrvatskoj - predstava


U petak 2.6. našu je školu posjetio Studio Suncokret s edukacijskim lutkarskim mjuziklom za djecu Pingvin u Hrvatskoj. 

Priča je to o ljepotama Hrvatske prikazana kroz slučajni posjet jednog pingvina Lijepoj našoj. Preko Dalmacije i tisuću otoka, Plitvičkih jezera, planina i nizina, Istre,
Gorskog kotara, Zagreba, Zagorja i Slavonije, pingvin se susreće sa novim
prijateljima: psom dalmatincem, ličkim medom, orlom, istarskom kozom,
vjevericom Zagi i konjem lipicancem. Svatko od njih pokazuje mu dio ljepota
Hrvatske i kao pravi domaćini gostoljubivo mu pomažu u svim zgodama i
nezgodama koje mu se događaju za vrijeme boravka u Lijepoj našoj. 

Učenici 3.b i 4.b podijelili su s nama svoja razmišljanja o predstavi:

Predstava mi se svidjela zato što volim životinje i pingvine. Bilo mi je zabavno kada smo zločestom stričeku morali govoriti da nismo vidjeli pingvina.  (Paola, 3.b)

Smatram da predstava ima jako važnu poruku. Najviše mi se svidjelo to što predstava govori o životinjama. Mislim da bi se ovakva predstava trebala ponoviti. (Sara, 3.b)

Meni se predstava Pingvin u Hrvatskoj jako svidjela zato što se u predstavi spominje puno životinja i svaka životinja mu je rekla nešto o Hrvatskoj. (Gabriela, 3.b)

Predstava mi se svidjela zato što je pingvin pozvao taxi da ga odveze do Zagreba. A onda je bilo tužno što pingvin napušta Hrvatsku. I onda na kraju smo svi mogli pomaziti životinja (lutke). (Filip, 3.b)

Predstava je bila zabavna i poučna. Svidjelo mi se kada smo vikali na lovca koji je pokušao uloviti pingvina. (Gabriel, 3.b)

Predstava mi se sviđala jer se radi o Hrvatskoj. Najviše mi se sviđalo kad smo mi u nekim dijelovima morali vikati da ili ne. Također mi se sviđalo kada smo pjevali. (Ninamaria, 3.b)

Moj dojam o predstavi je jako dobar. Predstava je bila zanimljiva i poučna. Radi se o pingbvinu koji je obišao Republiku Hrvatsku. Došao je s brodom iz Sjevernog pola. Pingvin se penjao do Velebita. (Lara, 4.b)

Predstava je bila jako dobra. Sviđa mi se kada je pingvin obilazio cijelu Hrvatsku. (Petar, 4.b)