Prijava

Vaša prijava

Izlet u Ogulin


U četvrtak, 16.05., išli smo na izlet u Ogulin. Krenuli smo u 8 sati. Vozili smo se oko jednog sata. U busu je bilo jako zanimljivo. Pjevali smo, igrali igrice, zezali se…

Kada smo stigli u Ogulin, išli smo u kuću Ivane Brlić Mažuranić. Tamo smo ostavili torbe i podijelili se u dvije grupe. Jedna grupa išla je na radionicu, a druga u obilazak kuće. Nakon toga smo se zamijenili. U obilasku smo doznali puno novih informacija o Ivani Brlić Mažuranić. Gledali smo film o Ivaninim pustolovinama u Ogulinu i kako je počela pisati bajke. Morali smo probuditi diva Regoča. To je bilo jako zabavno i smiješno. Na radionici smo igrali pogodi tko sam što je također bilo jako zanimljivo. Poslije Ivanine kuće imali smo malo slobodnog vremena za užinu. Kada smo pojeli, vodičkinja nam je malo pričala o povijesti, a to nekima i nije bilo baš zabavno. Zatim smo otišli u obilazak grada. Vidjeli smo Đulin ponor. Nakon nekog vremena profesorica je cure vodila u Bipu, dok su dečki bili u parku i u crkvi. Poslije obilaska išli smo na ručak u restoran Kod Ive. Jeli smo juhu, pomfrit, piletinu i palačinke. Sve je bilo jako ukusno. Zatim smo išli u park gdje smo imali slobodno vrijeme. Neki su igrali nogomet, klackali se, ljuljali, bili na pikniku, čak smo i lovili loptu iz jezera.

Poslije toga krenuli smo prema školi. Na povratku stali smo u Burger King. Tamo smo uzeli krune. Kada smo pojeli, nastavili smo put prema školi. Svi su već bili umorni i jedva smo čekali doći doma.

Nika Martić i Marija Večković, 5.b